perjantai 3. lokakuuta 2008

Turun Kirjamessut 3.-5.10.2008

Perjantaina alkoivat Turun Kirjamessut.
Tallustelin Turussa bussin nr 100 pysäkille. Ilman järjestäytynyttä jonomuodostelmaa ihmiset kuitenkin astuivat lämpimän hikisiin busseihin. Kuuntelin lukiolaisten tyttöjen kikattelua ja mietin että on se elämä jännää, tuossa iässä.

Tunsin itseni vanhaksi, jota kai olenkin, fyysisesti?

Messukeskuksessa kävelin myymään takkini narikkaan, sain kahdella €urolla pantin.
Löysin Anjalankosken Saverosta tulleen Antti Sepän. Menimme kahville, ja koska olemme jo varttuneita henkilöitä maistelimme kahvin lisäksi vähän muutakin. Se herätti yleistä luottamuksen tunnettamme. Kävin RunoKaarinan osastolla ostamassa Lauri Hinkkasen kokoelman Kirje Mihail Gorbatšoville. Kunhan ehdin sitä plarata voin siitä mainostaa täällä muutamalla rivillä, kunhan siis ehdin, plarailemaan.

Antti Sepällä tuli hirmuinen nälkä ja eikun ruokalan puolelle. Antti oli näytteilleasettelija, tai muuten tärkeä vieras ja hän sai soosia luovuttamalla pienen paperinpalan. Minäkin toki sain mutta lompakosta piti kaivaa siistimpi paperinpala. Sain metallinpalasia takaisin. Ostimme yhden pienen pullon punaviiniä, hurskaasti ajattelimme että siitä riittää molemmille koko aterian ajaksi. Höpönhölyä, hyvä että alkuruoka salaatin painikkeeksi siitä oli. Lämpimän ruoan kanssa jonotimme toisen putelin, johon tyly kassavahti ei kuitenkaan mitään santsialennusta myöntänyt.

Tyly mesta.

Jälkiruokakahvin joimme alistuneesti brutaalisti. Unohdimme, kun höpöttelimme viisaita muutamien tuttujen kaa; Harri ja Sisko Raitis, sekä Gaudeamus kustantamon edustajan kaa, ja keitähän siinä muitakin rahtaantui.

Pujotellessani ihmisten välissä tapasin Pekka Kejosen, ja jäin hänen kanssaan suustani kiinni. Hän väitti olevansa elossa. Siihen en mitään viisasta lausetta keksinyt.

Jotain muutakin touhuilin, tapailin ihmisiä. Päätettyäni tulevani lauantaina uudelleen messupaikalle vaihdoin narikkalapulla narikasta itselleni takin.

Pihalla oli Partasen kalakukkoteltta, siitähän piti ostaa Inkulle tuliaisiksi Partasen muikkukukko. Eikös ollutkin välkky tuliainen kirjamessuilta?

Voin jatkaa Kirjamessujen mainostamista lauantaina, kunhan pääsen näppiksen ääreen.
Näppäämiäni kuvia en uskalla liittää, nostavat vielä syytteen paljastamisesta?


Tunnisteita:
Kejonen, Kirjamessut, Lauri Hinkkanen, narikka, Partasen kalakukko, Turku

Ei kommentteja: