perjantai 26. heinäkuuta 2019

Trump - taistelija


Tulin illalla katsoneeksi Stallonen Rampo - taistelija - leffan.

Olen jonkin aikaa hiffannut puolitotuutena että amerikkalaiset elokuvat ovatkin Tosi-elokuvia?

Tässä elokuvassa Vietnamin sodista hengissä selvinnyt Stallone yrittää käydä vierailulla sotakaverinsa luona. Ei onnistu.

Stallone vaeltaa kohti lähikylää mutta paikallinen poliisipäällikkö ei tykkää Stallonesta.

Draama on valmis!

Alkaa (tositapahtumiin perustuva? Ainakin mahdollinen?) rymistys josta Stallone selviää hengissä, sitä ennen hiukan puuhatessaan Isänmaallis-henkisen poliisipäällikön virkakylää mitä vähän korjaa mieleisekseen...

Stallonen Vietnaminaikuinen päällikkö, erikoisjoukkojen eversti, tavallaan pelastaa suojattinsa ja leffa päättyy ilmeiseen rauhantekoon...

Mietin leffaa hiukan kärsien katsoessani Trumppilandian syvintä olemusta ja siitä taas lisää oppineena.

Kuka leffassa olisi Trump, kuka muuten vaan hyvis? Hyviksen rooli riippuu tietenkin katsojasta ja kumpaa puoluetta arvostaa.


Laki on niinkuin voimakkaat henkilöt sen haluavat olla.

Siinäkö olisi globaali malli erilaisille nössövaltioille?


Kiitos Yleisradiolle ja Digikanavien TV5 ohjelmasta!

Toki kyse oli taas uusinnan uusinnasta ties kuinka mones kerta, mutta kun ei oikein muutakaan iltasella tullut?


8 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Kävin mökillä tutkimassa asioita. Kuljeskelua puiden keskellä, syvään hengittämistä. Jälleen mietittiin semmoista että jos voisi asua maalla. Ei tullut kahteen viikkoon Amerikan asiat mieleen.

Lepoahan se semmoinen on. Nyt jos malttaisi vielä nukkumaan kun on päässyt lukemaan ihmisten tekstejä!

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Kuulostaa rauhoittavalta!

Odotas kun räntäkuurot alkavat viuhua ja tiet ovat jolleivat tukossa niin liukkaita...

Ripsa kirjoitti...

Jussi, me ollaan asuttu varmaan yli 20 vuotta maalla. Niin että oikein tuttua on se marraskuu. Sillä lailla syksy on hyvä juttu, että sitten ei ole niin kamalasti muita houkutuksia kuin istua sisällä ja kirjoittaa ja lukea. Ja käydä ulkona keskustelemassa muiden vanhojen varisten kans.

Hirveän kuumalla oli hyvä olla poissa kaupungista. Nyt en ymmärtänyt missä oikein heräsin.

Tietsikkaa korjattiin kun olin poissa. Löytyi hirveästi pölyä joka on varmaan kissankarvasta peräisin... Mutta tuli takaisin vanha vaiva: Google ei näy saavan tätä bloggerin kommentointia onnistumaan. Ehkä Google piti enemmän kissankarvapölystä?

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Pölyä maailman syntyy aina. Ja takertuessaan vaikkapa CPUn jäähdytysuriin niin haittaa CPUn työskentelyä.

Mutta suurin ongelma lienee netin teknologiaa koko ajan jöytävät "uudistukset".

Mutta tämä kommenttesi tuntui tulevan puhtaasti?
Asensin kommenttien vahvistuksen sen jälkeen kun kaikenmaailman aggressiot suolsivat mitä lie kiusaa satamäärin. Oli yleinen vaiva Blogspotissa. Robotit suolsivat joka postaukseen jotakin "tärkeätä". Ilmoittaakseen kai että ovat olemassa ja hallitsevat tarvittaessa nettimaailmaa.

Keitähän niiden takana lienee. Liittomme interaktiiviseen osioon tuli joskus tuhatmäärin potaskaa ja häiriöitä, ne paikallistettiin Kiinaan. Teimme muutoksia ja ovat nyt pysyneet pois. Siis amarikassa ohjelmiin jätettyden aukkojen hyödyntäminen, eikä se varsinainen Fox eli niiden ohjelmistojen vakoilut ja sotkut aiheuttaneet tahalliset ohjelmoinnin "ominaisuudet". ?-(

Vaikka itse diggaan ja tykkään kiinalaisista enemmän kuin eräästä toisesta nk. mahtimaasta? Jonka teknologian aukkoja nämä häiriköt käyttävät hyväkseen? Heitä on aika monessa mahtimassa. Nigeriaa myöten!

Mulla on blogista omat turvakopiot erilaisilla irtolevyillä. Sen puolesta saisivat lopettaa koko maailmansa, jos haluavat?

Joskus nämä kaikki ovat oman mahdottomuutensa päässä. Joskus.

Ripsa kirjoitti...

Näitä on muutamia joihin saa vielä kommentit läpi. Muutenhan ihmiset nähtävästi kommentoivat FB:n puolella, koska tämä bloggeri ei taida enää oikein toimia. En ole ainut jolla on ongelmia, tietenkään.

Mutta kun kissankarvapöly lähti, niin muu toimii aivan hyvin, joten saan olla tyytyväinen läppärin lisäaikaan. Yläkerrassa on sitten vanha dinosaurus, Windows XP, mutta se ei ole kiinni netissä. Ei tarvitse pelätä viruksia eikä mitään. Kyllä minä aion ruveta imuroimaan vähän usiammasti.

Tykkäsin noista Ailu-muisteloistasi! Olen varmaan kertonut, että Leo tapasi Ailun joskus Vanhalla. Kertoi hänestä (vaikka heillä ei ollut ihan yhteistä kieltä), että hienoimpia ikinä näkemiään ihmisiä. Ailu kulki tervehtimässä ihmisiä konsertin jälkeen. Minulla on yksi kasetti, jossa hän joikaa Paroni Paakkunaisen jazz-bändin kanssa.

Oikein voimallista musiikkia. En ole ikinä käynyt Lapissa. Nyt olen tässä mietiskellyt että jos kutsuisi itsensä yhden opiskelukaverin luo. Se flikka tuli tekemään jotain juttua Lapista mutta tuli jääneeksi. Olin ihmetellyt mihin hän oli joutunut, sitten tapasin tuolla FB:ssä uudestaan.

Kaupunkiin on vaikea sopeutua kaksviikkoisen metsän keskellä olemisen jälkeen. Tiedän kyllä, nyt olisi kylmä siellä. Mutta siis "puut ja heidän kaikki viheytensä " kuten Haavikko olisi kirjoittanut. Haavikko kutsui niitä jossain tekstissään haapaistoiksi, haavikoita.

Onneksi ovat kaikki nämä kirjat!

Pistää kyllä vihaksi lukea noista tahallaan välitetyistä haittaohjelmista! Kun tietokoneiden idea oli lisätä ihmisten mahdollisuutta keskustella toistensa kanssa, rajoista riippumatta! Yritetään pärjätä. Inkulle terveisiä!

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Olen kokeillut muutamalla erilaisella koneella ja jopa kännykällä, ja tuntuisi yleensä toimivan.
On myös erilaisia syvempia "estoja" joillakin, pitää tihrustaa jotain suttaista tekstiä ja arvata mitä siinä lukee...

Tulleet kaikki kommentin estot blogiin ilmeisesti tarpeesta. Joskus oli kommentit täynnä mitä lie pöpöä.

Joskus tulee vakiokaavalla laadittuja muka kehuja.
En ole niitä yleensä hyväksynyt, koska ei ole lähettäjän tunnistetta.


Viimeisen täyden blogi-crashin jälkeen kävijälaskuri nollaantui, nyt siellä on jotain vajaa 200.000 katselijaa käynyt. Iso osa kai tarkistelija-robotteja?
Siis aika vähän, eikös toisilla ole miljoonia joka kuukausikin?



Ripsa kirjoitti...

Samoin minä otin tuon etukäteisvalvonnan joskus vuosia sitten käyttöön, koska noita trollaajia ja muita outoja tyyppejä alkoi ilmaantua.

Se blogien ensialku oli kyllä kivaa. Kukaan ei edes epäillyt että joku olisi lähettänyt kommentteja ihan muuten vain.

Mutta noissa käyttäjän määrittelemissä ohjeissa (siis tuolla sisäsivulla, kunkin omassa, luulisin) on toisiaan kampittavia määreitä ilmeisesti. Kummallista on että Google on iso yhtiö, eikä osaa luoda sujuvia ohjelmia. Ehkä se vain kalastelee tällä erää. On ehkä vain käymässä blogimaailmassa.

Sen takia tästä olen huolissani, että blogit kuitenkin ovat niitä persoonallisimpia paikkoja.

En ole katsellut sitä kävijälaskuria aikoihin. En usko että se mittaa mitään kovin tarkkaa. Oletan että minkä tahansa yhtiön työntekijät ovat lähinnä laiskoja. Kunhan käyvät leimaamassa sen kortin ja sitten keskittyvät omiin juttuihinsa.

Mutta eilen otin tiedostoja talteen. Kun vain tietäisi minkälaiset vempeleet ovat tulevaisuudessa olemassa, jos ovat!

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Selvää on että kaikki mitä Netissä on haihtuu joskus isoon bittisekamelskaan.

Joskus aikamääreenä vähän sama mitä ajatellaan Grönlannin jäätiköiden sulamisajaksi. Muutama sata vuotta ensi alkuun? Sitä ennen Eurooppakin on saavuttanut saman aavikoitusmisasteen mikä Afrikassa jo on?

Älämölöön intensiteetistä päätellen Suomen pitäisi olla tätä aavikoitumista lähes yksin estämässä. Samaan aikaan muut Euroopan maat eivät metsiään suojele, yms, kenties siksi että ovat suurimmaksi osaksi omat metsänsä jo aikaa sitten tuhonneet?

En ole varma mutta syrjäsilmähavainto että Suomen Lapissa lehteilevät puut vähän sillä mallilla että jostain saavat innostusta kasvuunsa? Eikös CO2 ole kasvien himoitsema hengitysravinne?

Oi aikoja. Tavathan meillä jo onkin?