lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kirjahyllyt tilarosvoina





Meillä on liikaa kirjoja. Me emme itse sovi sekaan.

Perinteinen Lundia hylly on näppärä, luja ja siihen sopii kirjoja kahteen riviin. Tuo on Lundiaa.

Takarivin kirjat eivät eturivin takaa näy ja pitemmän päälle minä ainakin unohdan että mitä on missäkin...

Yllä on yksi moite Lundian politiikkaa kohtaan, Lundia rosvoaa 2 x 1 cm ylimääräistä joka hyllystä tuiki tarpeellista kirjatilaa. Tuo pystytuki on vähän yli 3 cm. leveä. 20 mm leveys riittäisi?




Tässä alemmassa kuvassa on paikallisesta puukaupasta kerran ostetusta valmislautalevystä nikerretty toisen seinän hyllystön osa. Pystytuki on noin 2 senttiä, eli joka hyllyyn sopii 2 x 1 cm enemmän kirjoja. Perinteisistä runokokoelmista se tarkoittaa kahta tai kolmea nidottua pehmytkantista runokokoelmaa!

Meidän hyllyjen yhteenlaskettuna ei-lundia tarkoittaisi vähintään yhtä hyllymetriä elintilaa joillekin kirjoille!

Runokokoelmista se tarkoittaisi noin 80 - 100 kokoelmaa?

Aika ajoin olemme mulkoilleet kaikkein unohtuneimpia kirjahyllyn kolkkiamme vähän sillä silmällä että ei ne nazisaksan liikojen kirjojen harventaminen ihan typerä ajatus tainnut ollakaan... Viimeksi onnistuin jo siirtämään kaksi tai kolme kirjaa odottamaan sitä lopullista ratkaisuaan. Onneksi saunapuita vielä riitti, eikä tiukkaan sidottu kirja edes niin hyvin saunan pesässä edes kai pala. Hesarikin kamppailee elämänsä puolesta; ei syty ja jos syttyy niin sammuu ja tekee vain tukkivaa tuhkaa. Mutta nuo tuhoa odottavat kirjat, joku jossain artikkelissa mainitsi yhden niistä ja hehkutti että oli aikoinaan sitä ja tätä huisia.

En kehtaa mainita mikä kirja... Mutta mitä tehdä?

Ei kommentteja: