tiistai 10. helmikuuta 2009

Raunistulan hyljeksitty viljavarasto




Raunistulassa on entinen viljavarasto ollut jo pitkään tyhjillään. Sen katolla kasvaa juhannuskoivuja. Katolle on kiipeäminen kielletty; kenties siksi poikaviikarit sinne välillä kiipustavatkin. Talo on huonokuntoinen ja vaarallinen. Ilmeisesti betoni on samaa betonia mikä Olkiluodon työmaaltakin jouduttiin tiettävästi piikkaamaan pois liian vetisyyden vuoksi?

Vanha viljavarasto on joutunut tuottavuusohjelman kohteeksi; viljaa ei kai enää varastoida. Varastointi ei ole kannattavaa puuhaa, ja ainahan viljaa saa ulkomailta, kuten Kiinasta ja Intiasta? Tälle paikalle on tulossa asumuksia hyvätuloisille, oikein äänestäneille ihmisillä.

Jos vähän kurkottaa voi nähdä Tuomiokirkon tuomitsevan tornin ja toisessa suunnassa Koroisten vanhan Pappilan tontin, joka sekin on vielä tyhjillään. Etualalla kellii saviliejussaan Aurajoki. Pikajuna Tampereelle kulkee talon edustalta. Tuleekohan siihen tulevan asuinalueen kohdalle uusi Raunistulan asema, jossa pikajunat pysähtelevät.



vettä joen jäällä
taivaanrannassa tuulee --
sulava ilta

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lullebiegga! Siitähän saisi loistavan Arkaaisen rakennustaiteen
e-l-ä-v-ä-n monumentin...

Juhannuskoivuja vaalittaisiin ja jo parinkymmenen vuoden kuluttua katolla olisi komea metsä tai ainakin Suomen ainoa kattopuisto!

Anonyymi kirjoitti...

Korjasin vain linkin, anteeksi/kiitos!

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Jee, tosin siellä on vasta yksi jota voisi kutsua juhannuskoivuksi, mutta muutama pienempi kasvu on toki erotettavissa!