tiistai 13. tammikuuta 2009

Nyt hävettää olla turkulainen




Olen syntynyt v. Heidekenin laitoksella. Maineikas synnytystehdas jonka nimi tuo mieleeni Heineken Pils-tuotteen. Eilisestä (12.1.09) alkaen hävettää olla turkulainen. Kaupunginhallitus jyräsi pienten ja heikkojen kansalaisten toiveet säilyttää sivukirjastot. Nyt tapetaan yksipuolisella lahtauspäätöksellä sekä Martin että Mikaelin sivukirjastot. Tulee kuulemma säästöä.

Säästöillä Turku kustantanee Euroopan Kulttuuripääkaupungin cocktail-kutsujen kutsukortteja tai muuta trendikästä? En tiedä, eivät kerro. Säästöä tulee muka muhkeat 100.000 Euroa. Vuokrasäästöä tietojeni mukaan ei tule; kaupunki omistaa kyseiset kirjastojen kiinteistöt, eli siltä osin säästö on peitetyn kosmeettinen.

En pääse irti pahoista ajatuksistani: Turun kaupunginhallitus haluaa supistaa vähäväkisten kaupunkilaisten kirjastopalveluja. Miksi. Vastaus, että säästösyistä, on potaskaa.

Kökkö kaupunki, tämä Turku.

Koska tämä on myös runoblogi, liitän lyhyen pätkän Ojibwa-intiaanien laulusta, sarjasta Laulu Metai'lle:
 
Kuka saa tämän joen virtaamaan? 
Henki, hän saa tämän joen virtaamaan.
  

2 kommenttia:

Kristian kirjoitti...

Olin aikoinaan tilaisuudessa, jonne haalittiin kulttuurin tekijöitä Helsingin kulttuuripääkaupugin hankkeita varten. Georg Dolivo toivotti kaikki tervetulleeksi sisältöä tuottamaan, rahaa ei kyllä ollut tarjolla edes kulujen kattamiseksi. Mihinköhän senkin projektin messevä budjetti tuhlattiin...

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Hyviähän kaikenlaiset tasapuoliset ja - vertaiset kulttuurin tarjonnan kuviot toki olisivat, mutta kun tuntuu että vähäväkisiltä otetaan se vähänkin pois. Olemme kuulemma niin äänestäneet, kuten Turun yksi valtaapitävä ylimielisesti ilmaisi.

Raha on irtonaista ja sille on halukkaita ottajia.

Turun puuha tuoksahtaa taas sellaiselta että täältä tekisi mieli muuttaa jonnekin. Olisiko tampere mitään ?-)