maanantai 19. elokuuta 2019

Sorsien ankara elämä

1.

sorsapoikue
seuraa emoaan pakoon
rosvolokkeja



2.

yksi kerrallaan
sorsan pojista häipyy
osallistuja


3.

lapset ruokkivat
jokirannan sorsia ...
rotta syö tähteet



4 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Palvelubussin kuljettaja kertoi että mökkisaaren sorsat lähtivät päivää ennen kuin sorsajahti alkoi. Osaavat lukea kalenteria.

Johtui siitä miettimään että miksi tervapääskyt lähtivät jo nyt. Sanoin että eivät ole lähteneet tästä. Sitten mentiin kauppaan ja jalkakäytävällä kippuroi pieni tervapääskyn poikanen. Katsoin ylös ja siellä niitä oli rivissä vaikka kuinka monta, kymmeniä, ellei hyvinkin sata ja ylikin.

Siis lentoharjoitukset menossa. Ennen ne olisivat sähkölangoilla rivissä. Nyt täytyy muistaa katsoa läpi kesän että onko pesiä ja tämäkin taisi selvitä, se katseli meitä, asetettiin se pensaan suojaan eikä se ollut siellä enää kun tultiin 15 minuutin päästä takaisin. Sen verran oli ihmisliikennettä, että kyllä se oli päässyt varmaan lentoon.

Nyt lähden laskemaan joutsenia.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Syksy lähestyy siis...

Pääskyt jättävät
ilmatilan jälkeensä
räntäsateille ...


Ripsa kirjoitti...

Tulin nyt sitten kertomaan että oli taas, toinen kesä peräkkäin, seitsemän (7) poikasta! On siinä kyllä aikamoinen äiti ja isä. Ja on ollut se sama pariskunta jo vuosia.

Hienoja kuvia sain otetuksi niistä, uiskentelivat siinä rantaa pitkin. Täytyy katsoa mitä niillekin kuville tekee.

Toinen Kerouac sinulle iltapäiväksi vielä:

Useless, useless,
the heavy rain
Driving into the sea.

Facebook on inhottava sikäli, että ei suvaitse noita sisennettyjä rivejä. En muista miten blogi toimii. Ehkä se sentäs toimii.

Meillä sade jäi toissayöhön ja vain noin tunnin ajaksi. Haravoivat jo lehtiä puistoista.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Kiitti Kerouacista. Hän oli merimieskin joskus, seilasi lännestä käsin Panamaan, nojasi siellä työaikana vissiin laiskana maisemia ihaillen ja saiko potkut. Ainakin ura loppui lyhyeen.

Blogissa saa sisennyksiä, yksi on se blockquote, sitten toimii myös pre-komento mutta se muuntaa fontin kai courieriksi. .. Tylsä, mutta muuten hauska komento.

Facessa ei taida olla mitään muotoiluja.
Facebook alkaa muutenkin muuttua tylsäksi. (Synonyymi sanalle paska.) Huijauspostauksia tuklee pilvin pimein ja jos niihin eksyy niin oma vika. Eli Face päästää rosvot estoitta sivuilleen?

Noista sorsista, Aurajoesta niitä joku napsii, ilmeisesti sekä lokit että rotat. Yksi harrastaja niiden poikueiden harvenemista suri kerran tuolla rannalla...

Blogin keskustelu facebookissa on turhankin vapaata. Ja sitä hintaa joskus peritään kaikilta.

Meillä on liittoni sivuilla julkinen mahdollisuus kirjoitella, kun ensin pyytää oikeuksia. Ja niitä pyyntöjä tulee koko ajan runsaasti. Tahoilta jotka eivät muuten ole liitostamme edes kuulleet. Eli trolleja. Ja mitä lie ketunhäntä kainalossa mellastelemaan pyrkiviä. Vai miten heitä kaikkia kutsuisi kauniisti. Lievemmät vain häiriköitä.