lauantai 19. marraskuuta 2011

Syksy senkun etenee; kuluttaa aikaansa nyhjätessään. Muualla maassamme on jo tihkunut ensilunta mutta meille ei huitaleen hiutaletta.

Syksyn tuulet ovat nuolleet vaahteran lehdet suihinsa; tyhjät puu oksat paljaina kuin rauhaa julistavana. Lumenpuutteen lisäksi näille Raunistulan sokkelokujille ei eksy kuin harhailevat kissat.

syksy on niellyt
puista irronneet lehdet
hakemaan rauhaa?


Tuo on lievästi kehitelty Sketchbook-sivuilla julkaisemastani alkuperäisestä.

Issalta vuodelta 1811 yksi paju-aiheinen. Issasta kyseen ollen että kun Issa kirjoittaa pajusta joka on saavuttanut, tai saanut, mielenrauhan niin ketä hän tarkoittanee... Virran varren pajuja, tietenkin

sorsat ovat lähteneet ...
pajuilla rauha,
ja hiljaisuus


2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Tänään fillarilla uimahallilla, +6 astetta C. Ei ole ollut edes yöpakkasia, mutta täältä sisämaahan miltei heti kuulemma on.

Sorsat pulikoivat vuoden läpi sähkövoimalan sulana pitämällä alueella Palosaaren sillan kupeessa. Sitten mummot myös syöttävät niitä.

Merenlahdella niitä ei ole enää näkynyt, vaikka ei ole edes riitettä.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Lämmittämällä ympäröivää maailmaamme otamme vastuuta tänne jäävistä sorsista yms.

Näiden lauhdevesien hukkalämmön jos vielä saisi talteen; toki ne lämmittävät ympäristöään. Lämpötilakartoissa on selkeästi näkyvissä asutuksien ulkolämpötilaa nostava vaikutus.

Turussa Aurajoen rannalla on puinen kävelysilta, josta asukkaat syöttävät lintuja, enimmäkseen sorsia. Taannoin rannalle hakeutui myös virkeä rottakanta näitä ranskanpullan murusia syömään.

Ovat nyttemmin hävinneet, kukahan ne rotat suihinsa söi? Naapurin valkoinen kollikissako?

Nälkäinen kolli
kuhnehtii joenrannalla -
kylläiset sorsat