maanantai 28. marraskuuta 2011

Raamit kaulassa!

Että meidän maassamme on vilkkaan illan ja yön jälkeen päästy allekirjoittamaan yhdessä papereita on hyvä juttu. Kapina on helppo julistaa, ja riita syttyy usein ihan itsekseenkin. Tulipalojen sammuttamiseen tarvitaan palokuntia, eikä tulipalojen estämiseksi riittäne että kielletään tulitikut.

Julkaisin tämän jo eilen, siirsin sen tänne:

"Maailma on parempi!
Parempi!"
Ötökkäkin tanssii


Issa hihkumana vuonna 1821.


Mietin mitä raamin työrauha todella tarkoittaa maassamme?

Se edesauttanee myös Vaalimaan yli mennen tullen ajavia RU-rekisterikilpien rekkoja. Suomen satamista seilaa siniristilippuja kesät ja talvet.

Raami täällä parantanee myös Uruguayn sellutehtaan työläisten työehtoja.Yllä Kemijärvellä aikanaan maamme taloutta uhkaavana sellutehdas savutti savuja, onneksi vastuullinen omistaja lopetti Kemijärven tuotannon ennenkuin se uhkasi maailmanrauhaa.
:-(

Nyt Suomen raamitettua itsensä myös Nesteen palmuöljyjalostamon työläisten perheet saanevat käyttää ruokaansa oman maansa ruokaöljyjä. Nokian tuleva pääkonttori Seatlessa liputtanee myös Suuresta Voitosta.
Tukholmaa myöten pankkivirkailijat saavat kaikki kunnolliset asunnot ja loput lähtevät helpottunein mielin pitkille vapailleen.

USAssa ja Espanjassa katsastusmonopolien omistajat nostavat jatkossakin kunnolliset osingot rahallisista uhrauksistaan köyhän Suomen Katsastustoiminnasta. Egyptissä joutilaat joutokansalaiset ymmärtävät pysyä sisätiloissa ja äänestää jatkossakin ihan oikein. OWS liikkeen "räyhäjengi" saa lukea kirjojaan puistoissa ilman pelkoa punaniskaliikkeen pippurisumutusta. Syyria pääsee takaisin omaan taustayhteisöönsä; rahaahan on. Eikä Iran teekään ydinpommiaan.

Mutta mitä tekevät uiguurit? Saavatko kurdit oman pääkaupunkinsa? Otetaanko Kurditasavalta myös EUn pohjattoman tuen piiriin? Sinisilmäiset suomalaiset kiristävät mielellään omia palkkojaan saadakseen eteläänkin vähän elintasa-arvoa.

Ja liplattaako Tuvalun rauhaisia rantoja lämpimät aallot koskemattomien palmujen huojuessa eikä tulvavaaraa enää ole?

Parhaaksi lopuksi Turun pääomia hallitsevat saavat toriparkkinsa. Se jatkuu saman tien maanalaisena Aurajoen alle jonne tulee paremmin äänestäneiden vedenalainen ravintola.


Koska tämä on olevinaan haikusivusto niin tässä pari ajankohtaista:

Öinen myrsky -
nukkuiko sadepilvi
silmän täyttämää?


Myrskyinen ilta -
vielä aamun hämyssä
oksat heiluvat

3 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Aurinko paistaa hyvin, hyvin viistosti. Maan pinnalla on korttelin keskustan entisellä koriskentällä (entinen siksi, että joku räyhäjengi oli vuos sitten ollut pihalla ja joku oli roikkunut korissa sillä seurauksella että koko hoito kaatui kaverin niskaan ja se kuoli) jääkenttä. Näkyvissä on maahanmuuttajanainen lapsineen, luistelevat tennareilla.

Muuten kuivaa, mutta pirun kylmää. Pian se tästä tulee talvi, varsinkin kun on todettu kaikin puolin asialliseksi että Suomen metsiä ei enää hakata selluksi eikä varsinkaan keitetä täällä.

Henk.kohtaisesti pidän metsistä enemmän kuin haisevasta sellusta, mutta ymmärrän kyllä että Suomi ja suomalaiset loppuvat äkkiä tätä menoa.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Tennareilla luistelu on turvallisempaa! Menetkö mukaan? Onko sinulla keskusteluyhteyksiä.

Talvea pelkään ja mietin että onko hellassa poltettavia palavia aineita taas saatavissa; viime vuonna oli lopputalvesta pieniä toimistusvaikeuksia. Pitänee kai vähän hamstrata turvavarastoon.

Samaa mieltä metsistä, mutta aika monella meidänkin tutulla on ollut työpaikka noissa keittoloissa. Heti ei kai siis ole. Niin olen ymmärtänyt.

Eucalyptus kasvaa huisia vauhtia niin että suomalainen mänty-honka-petäjä ei pärjää.

Onneksi, tekisi mieli usein sanoa. Mutta sitten ajan turvesuon ohi ja kun pääsen rantaan niin ruskea lima lilluu.

Mutta se on kepulaista kotimaista energiaa. eikä sitä saa arvostella.

Suomi ja suomalaiset loppuvat kyllä tällä maksuliikenteen sinisilmäisellä naiviudella aika pian muutenkin?

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Liitän tänne STTK tiedotteen; se on julkinen. Noin periaatteessa olen täysin samaa mieltä, mutta että maamme talous on nalkissa isompiin glopaaleihin ympyröihin on myös kasvava haaste. (Sen toki tietää STTKkin mutta siitä puhumisen aika on toisaalla; tämä raami on hyvä keskinäisen rauhan välitavoite. Ja ihan hyvä siis.

Lainaus alkaa:

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää:
Raamisopimus auttaa Suomea läpi vaikeiden aikojen

Tiedote, vapaa julkaistavaksi

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää on iloinen, että työmarkkinoiden raamisopimus on allekirjoitettu ja se on erittäin kattava.
- Kattavuus viestittää työmarkkinajärjestöjen kyvystä sopia ja kantaa vastuuta vaikeutuvien talousnäkymien edessä.

Sopimus edistää suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja tuo turvaa palkansaajille taloudellisesti ja myös vaikeiden aikojen varalta.
- Henkilökohtaisesti toivon, että raamisopimus olisi myös uuden alku työmarkkinasuhteissa, jotka ovat viime vuodet olleet jokseenkin jäissä. Suomi tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa eri toimijoiden yhteistyötä ja raamisopimus osoittaa, että kykyä sopimiseen ei ole Suomessa hukattu, Mäenpää arvioi.

Hän myös toivoo, että jatkossakin kolmikantaisesti voidaan edelleen edistää Suomelle elintärkeitä tavoitteita.
- Niitä ovat muun muassa työurien pidentäminen, tuottavuuden lisääminen ja hyvinvointivaltion rahoituksen turvaaminen sekä jokaisen suomalaisen osaamisen varmistaminen.