maanantai 21. marraskuuta 2011

Pippurisumutteella turvataan yhteiskuntarauhaa


Oheinen kuva on Occupy Wall Street blogista. Kuvan copyright by Michael.
kts blogia.

Tapahtumien taustalla uutiskuva missä poliisi sumuttaa pippurilla rauhallisesti maassa istuvia Wall Street- valtaajien rivistöä.

OWS liike on kiinnittänyt huomiota siihen että yksi (1%) maailman rahapohatoista hallitsee 99 % maapallon varallisuudesta. Laskutavasta joillakin paikoin voi olla eripuraa, mutta ilmeisesti Wall Streetin tienoilla tuo yksi % voinee olla liian pienikin.

Amerikan puolella poliisilla on voimavaroja jaella pippuria rauhallisten ihmisten silmille.

Suomessa poliisi on tuskaantunut (aiheesta) valtionapunsa pienenemiseen ja haluaa karsia joitakin velvollisuuksiaan ja antaa niitä lisää yksityiselle pääomasektorille. Nyt esim. Sokoksen vartijoille, jotka saisivat ottaa kiinni vaikka lakupötkön näpistelijän.

Oikealla olevaa lakupötköä ei saa myydä lapsille. Kts Iltalehden uutinen.

Mallihan on pysäköinninvalvonnan ulkoistaminen yksityisille; pysäköintifirmat saavat laputtaa ja ulosmitata pysäköintisakkoja heidän mielestään väärin pysäköidyiltä autoilta. - Ilmeisen kannattavaa bisnestä?

On toistuvasti puhuttu myös liikenteenvalvonnan tuottoisimman osan, eli nopeusvalvonnan antamista kuntien rahastettavaksi. Monet pikkukunnathan suurten pikiteiden varsilla saisivatkin näin nopeasti lisää kassavarantoja hupeneviin kassoihinsa.

Alkaessaan toimia kunnat ilmeisesti myisivät liikennevalvontaoikeutensa ulkomaisille pääomasijoittajille katsastuksen rahastusmallin mukaisesti. Kuten jotkut jo ovat onnistuneesti antaneet terveyskeskuksensa ulkopuoliselle hyväntekijä OY / INC.lle…

Tästä Sokoksen näpistelijöiden pidätysoikeudesta seuraa tietenkin vastaava viranomaisen tietorekisterin ylläpito-oikeus: Sokos saisi tarkistaa viranomaisen rekistereistä että onko tämä laku-patukan näpistäjä aikaisempi rikoksen uusija jolloin häntä saa rankaista vähäsen ankarammin. Ja sakottaa vähän enemmän? Entäs pamputuksen määrä?

Samalla Sokos voisi tietorekistereiden yhtenä käyttäjän sivujuonena peitellä poliittisia lahjusrahoja jakaneidenkin tietoja paremmin piiloon?

Valtakunnan viranomaisrekistereiden ulkoistaminen voisi muutenkin tuoda mukavasti lisää rahaa eteläisen Euroopan tukiaisten (=lahjusten) maksutaseisiin Suomessamme? Jos niistä ymmärrettäisiin pyytää kunnon hinta, eikä antaa lahjaksi sinisilmäisten suomalaisten perinteen mukaan.

Viranomaisverkkojen ja tietojen ulkoistaminen on tiettävästi ollut jo pitkään maamme joidenkin junailijoiden haaveena.
Eräät sanamuodot kuulostavat sellaiselta talousoppiperustelulta että ne ovat kotoisin Wall Streetin suunnalta?

Kuinka paljon rahaa tarvitaan vallata nurkka Wall Streetiltä? Selvää on että puistoissa istumisella niitä ei vallata. Käynnistetään keskustelua, joka aikansa liudennettuaan kääntyy protestipuolueen tai antiteekutsuliikkeen tukirankoihin?

Oi aikoja, tästä voi tulla mielenkiintoista. Niin ja entäpä jos alussa oleva kuva olisikin ollut totta: imperiumin keskuspoliisi (IKP) kävi estämässä USAN itsenäisjulistuksen etenemisen? Wau?!

Alla kuva josta Michael sai vaikutteen:

Kuvan copyright: John Trumbull. Kuvaa itsenäisyysjulistuksen esittelyä Congressille.

Ja koska tämä on haikublogi, niin ylläoleva on pohjustusta allaolevalle haikulle, jonka löysin OWS-poetry Anthologystä:


musta kissa
maalattu pankin oveen
sylkee villisti


Copyright by Karma Tenzing Wangchuk, Port Townsend, Washington. Suom. j.t.

Maalattu / stenciled, oikeasti sabluunalla maalattu. Siis vähän kuin alla meillä Raunistulan kulmilla kuljeksiva graffiti-kissa:Kaivan vielä omista varastoistani yhden kisu-aiheisen:

Kylläinen kolli
vihnii takapihalla -
hiiri vikisee
Kevennykseksi Issalta (1824 tai 1825):

rakastajakissa
kasvot valppaina
palaa kotiin


Olenkohan suomentanut joskus jonnekin, -tänne? tästä vuodelta 1822 liikkuvan version, missä lemmenretkeltään kotiinsa vihnivä kissan naama ei paljasta mitään, ei edellytä keskustelua?

Issalla on yleensäkin haikumaailman hyvään tapaan julkaista hyväksi havaitsemistaan aiheista toisintoja, variaatioita, joissa kuitenkin jotain oleellista erilaista niin että kyseessä toki aivan eri teksti.


Tämä pippurisumute on taustoiltaan hyvinkin vakava aihe, johon ei kannattaisi ihan kevyesti suhtautua. Kyynisyys ainakin minulla lienee ilmeista suojautumista kaikkinaiseen köyhiin kohdistuviin kiusantekoihin. Miten tätä tietoisuuden leviämistä muuten kestää.

Ei kommentteja: