sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Adventti ja keltainen varis


Keltainen varis
tarkastaa ilmansuunnat ...
adventtivirsiMitä keltainen merkitsee sanana, lehdistön laatumäärettäkö. Adventti valmistaa maailmaa jouluun. Joulu on valon juhla; päivät alkavat taas pidetä ja juhannukseen on tasan puoli vuotta; lyhyt aika.

James Joyce, Finnegans Wake neljännessä kappaleessa:
being Yuletide or Yuddanfest and as it's mad nuts

Joulun vuorovesi Juuttaan mailla? Tänään Turussa tihkuu vettä, odotellaan tuulia. Tuomiokirkon kuusessa palavat sähköiset kynttilät, on hämärää.

sumusateinen
pikkutalvi lähentää
taivaita maihinMaailma parantuu, tänään tehdään Suureen Raamiin sen tärkeintä saranaa. Sillan köyhemmällä puolella neuvotellaan. Vaikka tiedetään että Suuren Sovun Pöytäkirjan voisi tehdä vartissa, jos olisi halua. Tai rohkeutta.

Issa vuodelta 1825:

älä ötökkä laula
maailma parantuu
omia aikojaanJos Suuren Raamisopimuksen käynnistävään A4-paperiin ilmaantuu pari kynällä kirjoitettua nimmaria, kättelevät ja poistuvat eri tahoille niin pelastuiko maailma.

Kuten sanottu, oli kuinka oli, Jouluun on neljä viikkoa aikaa eikä aurinko nouse Nuorgamissa ennenkuin tammikuun 17 päivänä ensi vuonna.

Ei auringosta tuollaisenakaan iloa ole, Turun tuhnusateessa. Kuvaliitteet ovat lintuja, ylinnä oleva kaksihaarainen lintu katsoo yhtaikaa sekä länteen että itään, unohtaako etelän? Alimmassa kuvassa oleva lintu on kajavien sukua, tietää minne askeltaa.

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Meillä satoi lunta eka kertaa. Talvi taitaa kuitenkin tulla. Raamisopuksen herraosaston tyyppi kameran edessä oli nyrpeä ja haukkui sen työntekijäedustajan.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Sehän on herrojen oikeus. Perustuslain turvaama selkänoja; Osakeyhtiöiden pitää tuottaa voittoa.

Mutta kun mikään ei tunnu riittävän.

Meillä satoi vettä. Hiukan tuultakin. Lumi ohitti meidät, vielä.