maanantai 29. elokuuta 2011

Myrskyn silmut

Nordea ilmoitti antavansa potkut monille työläisilleen. Potkuja annetaan jos ja kun työläinen ei ole toiminut oikein. Kuten kapinallisia teloitetaan kun eivät ole ajatelleet oikein. Kun pankinjohtaja on liian ahne (tämähän on vain ajatusleikki) niin pankin rahat ovatkin siirtyneet jonnekin ja rahatiinujen tyhjyys ammennetaan sosialistiseen malliin valtiolta. Valtio olemme me, eikös me niin äänestettykin?

Ikäänkuin sadepilvi pystyisi täyttämään valtameren kaikki selät. Maanantaina Turussa satoi kuin Nalle Sedän laarin täyttäisi. Talouskuplia puhkeaa; syksy lotisee maahamme. Maailmaamme.

Sateenvarjoni
odottaa suljettuna
että tyyntyisi

6 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Siis: tunnetko sinä jonkun ihan tavallisen ihmisen joka leikkii rahoilla oikeasti monopolia? Minä en. Tavalliset ihmiset joutuvat pelkäämään jopa pankkeja, jotka saattavat lopettaa lainat tai nostaa korkoja tai jotain muuta sellaista.

Kai siitä 90-luvun lamasta on joku taloustieteellinen opus kirjoitettu. Mutta en tiedä miltä kantilta. En ole pätevä arvioimaan.

Mutta kuulemma maa oli täynnä holtittomia lainanottajia silloin.

Harry Salmenniemi kirjoitti...

hieno haibun, ilahduin!

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Ripsa:
Nordean tölväisy (toivottavasti se on tölväisy eikä oikeasti suojautuminen tulevaa romahdusta vastaan?) oli ajoitettu samalle päivälle kun STTKn ja Nordean piti kehua toisiaan aiheella Rahan valta. Päätodistajana piti olla Nalle-setä. Mutta se tilaisuus peruttiin.

Jatko arveluttaa; jollei kyseessä siis ole Nordean (=Nalle-sedän) syvempää tietoa niin sitten se on aika lailla härski rätinsivallus Nordealaisille pankkihenkilöille.

Toisaalta koko läntisen maailman pitempiaikainen velalla eläminen ei voi pitemmällä ajalla päätyä muuhun kun kuin romahdukseen. ??

Korjausliikkeet ovat jo täydessä vauhdissa, keskuspankit painavat nk lisää rahaa joka tarkoittaa inflaatiota. Inflaatiolla suuret velat on aina hoideltu.

Tulee mielenkiintoinen syksy. Se alkaa torstaina.

Harry: Tervetuloa kurkkimaan. Luin juuri osuuksiasi Kolehti-koosteesta. Mietin että jaksaisiko siitä jotain blogiin mainita; voi olla että jotain, joskus.

Löysin Kolehdin Turun Kirjastosta, ja se pitää palauttaa...

Tsemppiä!

Harry Salmenniemi kirjoitti...

Aivan, kolehti, olinkin jo unohtanut! Taidanpa lukea uudelleen, siinä oli hauska olla mukana.

Käyn täällä kurkkimassa tämän tästä, mutta tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun uskaltaudun jättämään itsestäni jäljen.

Ripsa kirjoitti...

Juhani, ennustuksesi, kyllä saavat kylmät väreet kulkemaan selkäpiissä.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Harry:

Arvostan käyntiäsi. Ja vastoin esim. Suomi24 aika ajoin ala-arvoisia oksennuksia tulit sinäkin omalla nimelläsi. Siitä nostan hattuani. (Nyt tosin kävin Kotkassa hatutta päin, mutta nouskoot harmaat hiukseni ilosta huitomaan sadekuurojen virkistämää alkavaa syksyä.)

Suomessa ilmestyy niin runsaasti kokoelmia että niihin tutustuminen jää pintaraapaisuksi, mutta kirjastossa niihin voi aina palata. Meille ei hyllyihin oikeastaan sopisi enää mitään. Kaaos. Runoja mahtuu mutta paksuja proosateoksia ei oikein sovi.

Valitusta, valitusta. Valistus.

Löysin sen kolehdin blogin ja nyt saan ne sieltä yksi kerrallaan ruudulle. Blogeissa vuosi vuodelta kraapaisut paranevat, tulevat mielenkiintoisimmiksi. Mielestäni.

Eihän minulle lukijana mitään tapahdu.


Ripsa:

Taikauskoisenahan mörköjen kuvia ei saisi piirtää, vai oliko se niin että piirros suojaa ja manaus tuo ne paikalle...

Olen seurannut noita talousanalyyseja sivusta ja kerään palasista synteesiä joka ei ole miltään kulmalta katsoen tukeva eikä turvaisa. Jatkuva kasvu on jo muutama sata vuotta tarkoittanut joidenkin laihduttamista. Nälkäisiä on jo nyt valta-osa maapallomme väestöstä. Yhä suppeampi osa kähmii suurimman osan varallisuudesta.

Harrastin joskus matematiikkaa, pidin siitä, ja vaikka matematiikassa on helppo ilmaista jotakin kallellaan olevalla kahdeksikolla, niin onko maapallon voimavarojen määrä ja riittävyys kuitenkaan kallellaan oleva kahdeksikko?

Yli varojensa eläneet maan toimivat kuitenkin niin. USA etunenässä, tähtilippua hulmuttaen.
Ja Kreikka uskoo että heille tulee muualta koko ajan elatusrahaa; he ovat siihen tottuneet. Muun Euroopan pääomien lainoittajat ovat tottuneet saamaan Kreikalta parhaat ja muun EUn turvaamat korkotuotot. Helppoahan pankkiiriliikettä on sellaisessa järjestelmässä ahnehtia.

Lentää kohden auringon kirkkautta
kuplarahalla silatuilla siivillä.

Mutta inflaatiokorjaus tuntuu jo alkaneen.

Kuten Harrylle sanoin otin jo oman hattuni pois: hiukset ovat uusiutuvaa luonnonvaraa, ihan itsestään.

paperiraha -
Myllykoski hiljenee
Saksan munauksesta

(5-7-7; saa kai niin tehdä, ja vuodenaikasana ei sopinut joukkoon.) Niin ja Myllykosken tappoi virheinvestointi Saksaan, ei niinkään Myllykosken duunarien olemasso-olo. Mutta heitä rankaistaan koska pirulaiset ovat niin helposti ruoskittavissa.