torstai 18. elokuuta 2011

Haiku Pinellan puistossaTurun Kulttuurikaupunkivuoden erikoisuus on säätiöitetty, suljettu ja salainen talous. Ei kerrota mitä maksetaan ja minne. Tuntuu että rahaa on; ainakin virranneista kuohuviineistä päätellen?

Kuvateksti oikealla olevaan kuvaan: Sielläpä sataa, kokeile vaikka itse.

Pinellan puistossa oli tänään Taideslummissa runotapahtuma. Shamppanjan korvasi kesäinen ukkospilvi, joka työntyi Jokikadun menetetyltä Autonomisen kulttuurikeskuksen suunnalta. Sen julkiset sadepisarat kamerani pysäytti ja paljasti. Todellisuudessa ne litisivät maahan.

Talouselämän realiteetteja vastaan ei saa pullikoida; siitä saa syytteen. Säätä vastaan pitää mennä pressukatoksen alle suojaan. Niin elämästä selvinnee hengissä.

Pinellan puiston kulttuuritapahtumassa yksi mieleenpainuvimmista oli oikeamittainen haiku, vuodenaikasanakin kunnossa. (Sadepisarat = kesä.)

Haikun esitti runoilija, joka ei esitellyt itseään, kuten ei kukaan muukaan esiintyjistä. Heitä kaikkia yhdisti puiston kesäinen sade ja pressukatoksen alla kodikas yhdessäolo. Haiku kuului näin, lainaan sen ilman esittäjän lupaa, ja otan riskin ruoskintavankeuteen raahaamisesta:

Sadepisarat -
jokaisessa maailma
ylösalaisin.
Ps. Ylimmän kuvan savu tulee puiston käytävällä lämpiämässä olevan saunan piipusta.

Lisää torstai-illan turkulaisista runotapahtumista Mataleenan blogissa:
http://mataleena.blogspot.com/2011/08/taiteiden-yon-runotapahtumia-turussa.html


Kuvabonuksena alla Taideslummin runoteltan maskotti.

Ei kommentteja: