perjantai 12. elokuuta 2011

Matsuo Bashoo ja sotilaan unelmat

kesän ruohot,
kaikki mitä sotilaan
unelmista on jäljellä(Matsuo Bashoo 1644-1694.)

Ajankohtaista: Italiassakin valmistellaan pohjattomia rahasäkkejä vastaanottamaan rikkaan keski- ja pohjois Euroopan anerahoja. Pitäähän Italiankin tasapuolisuuden nimissä saada roponsa, kuten mm. Kreikan. Tämä maksaminenhan on meille suomalaisille fantastisen isänmaallista juhlaa. Näinhän kansa äänesti, niinhän.


Euroopan rahat -
kaikki mitä rosvoilta
on ylijäänyt


Nyt ryhdyn näppäräksi; olen nähnyt julkisuudessa kolmirivisiä joissa tavut ovat 5-7-5 ja joita niiden laatijat kehuvat haikuiksi. Seuraavaa en tohdi kutsua edes senryuuksi saati haikuksi. (Vuodenaikasana ei oikeastaan näy, jollei tulkitse runossa olevan presidentin julkistamispäivän eli ensi vuoden talven. (Eka äänestys 4.s sunnuntai tammikuussa 2012 ja duuni alkaa maaliskuussa.) Gallupit ovat jo pitkään tehneet äänestäjille esivalinnat ja kertoneet alitajuntaan että miten pitää äänestää. Huhut että poliitikkoja maksetaan virkoihinsa on tietenkin potaskaa, onhan.

presidenttimme
on valmiiksi valittu -
mieli-biteillä


Huomattakoon että mätäkuuta on vielä 10 päivää jäljellä.

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Ai niin joo! Olet nyt vielä pari päivää minua vanhempi.

Mutta parempi Bashoo oksalla kuin vaikka kymmenen mansikkakakkua!

Olin juuri vesijumppaystävän synttäreillä ja soijapohjainen kakku oli loistavan ihanan syötävää.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Bashoota voisi välillä kaivella vähän enemmänkin. Tahtoo jäädä välillä Issan varjoon. Vietin synttäreitäni sahailemalla suihkutilaan uuden lattian lankkuja. Lankut on valmiita, vielä asennus... Mietin että parin sentin lasku metrillä riittänee että vesi loruu viemäriin. Eilen olisi ollut täysikuu; seuraavaan on neljä viikkoa. Ja jouluun reilu neljä kuukautta enää!