tiistai 2. elokuuta 2011

Finanssikuprut ja punkit


Samaan aikaan kun me tuemme eteläisen Euroopan holtitonta taloudenpitoa leviää punkki Suomessa samaa tahtia laajemmalle. Hyttynen on pieni harmiton ynisijä punkin rinnalla. Joillakin punkeilla on kyky levittää borreolista, joka on ikävä vaiva.

Rinnastus toisten verellä elämisestä ei onnu paljoakaan?

Suomessa on nyt tyyntä, kansalaisten kukkaroilla ei ole käyty (vielä) ja teekutsuliikkeen kotimaakin jatkaa tyhjästä (=lainaraha) elämistään, koska lainarahalla saadaan taseet näkyisäksi, puhallettua niihin pursuavaa ilmaa.

Kansalaisia ei saa hätyytellä eikä talouselämän koukkuja saa epäillä. Kyllä hallitsiat tietää miten rahaa jauhetaan.

Keskikesälle rauhallinen kolmirivi; vaikka mitään erityistähän ei pidä pelätä, eikä inkkarikesän jälkeen edes sinitakit hyökkää enää kenenkään kimppuun?

punkkitiheikön
takana paistattalee
nouseva myrsky

Runoteknisesti mietin riville kolme myös vaihtoehtoja, tulevaa odotellen Kreikan finanssinerojen toivomaa: "tyyntynyt järvi" joka epärealistisena kuitenkin piti hylätä.

Turvavyöt kiinni:
Syksyllä alkaa tuulla
VälimereltäSisällön tarkoitushakuisuus murjoo korkealyyriset toteutukset, mutta menkööt; olenhan lomalla. Näinä aikoina monet sijoittavat muuhun kuin paperisiin kuprupapereihin. Alla oleva timantti on näytillä Suomen Kivikeskuksen näyttelyssä Juuassa. Nunnanlahdessa. Sitä saa lasin takaa siellä kurkkia.Lopuksi vielä yksi Issa. Vuosi on 1812:

ruovikon keskellä
pyhiinvaelluspaikassa
laulava kaskas

Ei kommentteja: