torstai 20. lokakuuta 2011

Hyhmäinen talvi klonkuttaa


RAAMIn ensiaskel Metallin kohdalla hyytyi alustavasti. Kolmitehoisen koneen epätahtiin. Centtejä ei ollut tarpeeksi?

Koulutuskiistahan on vain omien verorahojen kierrätystä. Siinä palkansaajat maksavat omilla verorahoillaan kolmen päivän työnantajaa hyödyttävää koulutusta? Nyt vain mikään Lontoolainen lakitoimisto ei vetäise välistä, kuten kuuluisissa Kreikan takuu-brokadeissa. (Brokadi = koruommel.)

Suomi on soveltanut jokavuotisiin talvimerenkulun luonnollisiin esteisiin rakentamalla jäänmurtajia. Sisu ja Urho niistä ärhäkämpiä hyhmäväylien avaajia pohjaan asti yltävien ahtojääkasojen selvittämisessä.

Joku vuosi sitten Teknologiateollisuuden Suomi rakennutti nk. Fennica – Botnica tyyppisiä monitoimileluja, joista ei tiettävästi ole jäiden murtamiseen tosi talven tullen, eikä kuulemma ne oikein pärjää avomerellä öljynporausbisneksessäkään. Parhaiten tämän nk. murtajatyypin edustaja on pärjännyt kököttäessään Triesten satamassa odottelemassa josko Suezin kanava vaikka jäätyisi jonakin talvena?

Valtakunnan Teknologia (Nokian jo tapahtuneen lisäksi) kokonaisuudessaan tuntuu tänään kohdanneensa kasaantuvia jääkasoja isänmaallisilla bonus-väylillä?

Karttojen uudelleen plaraaminen (=uudet vaalit Suomessa?) tuskin ratkaisee kaikkia vastuuttomasti touhunneiden talous-merirosvojen ahneuden kätkettyjä haluja? Nyt Suomessa karahdettiin kai vain muutamaan senttiin.

Siiskö vain muutaman centin tähden?

Muutama centti?
Hyhmäiselle väylälle
kasataan jäitä.


Koska tuossa on vuodenaikasana, - talvessa ollaan, niin kutsuttaisiinko tuota kolmirivistä siis haikuksi?


Kuvan copyright:

http://www.arctia.fi/msv_fennica

3 kommenttia:

Lauri Vuorinen kirjoitti...

Onko Haikussa kysymysmerkki?

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Runoteknisessä mielessä kyllä kai, sillä vaikka tavuja on vanhan perinnesopimuksen mukaan 5-7-5 niin minulle tuo kolmirivinen röpellys ei täytä haikun iloisuuden kirjoittamattamuuden sääntöä. Haiku ei myöskään suin surmin valita.

Sixi hämmennysmerkki "?".

Ripsa kirjoitti...

Aha, sekin vielä. Hämmennys "?" on kyllä hyvä kysymysmerkki, sitä kai kysymykset usein ovat. Siis: en ole ihan varma, mutta.

Minä tykkäsin runosta. Talvea päin kai menossa, vaikka nyt on kyllä aika lämmin, ei tarvitse edes hanskoja illallakaan.