sunnuntai 14. lokakuuta 2012
Käytiin kuntokävelemässä jokirantaa, käännyimme Galleria Joelta takaisin. Siellä oli Veronica Ringbomin näyttely. Aiheesta enemmän Harro Koskisen Facebook-sivuilla.

Alkumatkasta bongasimme kaiteelle nostetut lenkkarit. Kuivumaan?

Muistin Vincent van Goghista teatteriesityksen taannoin Turussa. Siinä postimies innostui kun ymmärsi nykytaidetta: kengät!

kaksi tossua
hyppäämässä kesästä -
hikiset varpaat


Kun tulimme samaa polkua takaisin oli toinen tossu lähentynyt virtaavaa jokea. Maailmassa on selkeästi määrätietoista liikettä.

Pidellään kiinni
että hattu ei liihota
kuten Ruåtsiin!

3 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Aha. Kukas sen postimies-näytelmän on kirjoittanut?

Joka tapauksessa Martin Heidegger on kirjoittanut pienen ohuen kirjan nimeltä Taiteen alkuperä (on suomennettu, mutta suomennos on vähän hankala, kustantaja oli Taide), jonka kannessa oli van Goghin saapas-kuva, tai oikeastaan ne olivat työkengän koppurat, näyttivät siltä että niillä vasta olisi hankala kävellä.

Heidegger puhuu niistä kengistä läpi sen kirjan. Että mitä ne meriteerasivat filosofille.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Ripsa:
Kävin netistä kaivelemassa:

Esko Salmisen esitti syksystä 1975 kevääseen 1977 Turun kaupunginteatterissa Vincent van Goghin roolia Ernst Bruun Olsenin näytelmässä Van Gogh ja postinkantaja


Bruun Olsen, Ernst
Arlesin postinkantaja
Van Gogh ja postinkantaja
(Postbudet Fra Arles)
Käännös Qvikström, Ulf Erik (1975)
Naisia 3, miehiä 7

Arlesin pikkukaupungin postinkantaja Roulin tutustuu paikkakunnalle muuttaneeseen Vincent van Goghiin. Miesten välinen ystävyys syvenee, vaikka Ranskan kulttuurinen ja poliittinen ilmapiiri kiristyy.

Näytelmä käsittelee monialaisen vivahteikkaasti taiteen, politiikan ja elämän keskeisiä teemoja tuoden lämminhenkisesti esille van Goghin lähipiirin näkökulman hänen maalauksiinsa.

:-)

Salminen oli se korvilleen saanut taiteilija, mutta mieleen jäi myös se posteljooni. Hyvä ihminen.

Ripsa kirjoitti...

Aatteles, tää on kyllä opiskellut draamaa, mutta sitten jouduttuaan perusteellisesti landelle, ei ole juuri sitä teatteria sitten enää nähnyt.

Kiitos! Oisin ehkä itsekin osannut löytää tiedon, mutta voin kertoa tässä salaa, että olen aika kirotun paha poropeukalo löytämään netistä yhtään mitään.

Se on ihan totta. Jostain syystä meidän isäntä aina tuo sitä sun tätä kysymysmerkiksi jäänyttä kamaa näytille että se on tämä, enkä voi kun ällistellä. Mulla kestää suurin osa päivää löytää oleellisuuksia.

On mahdollista siis että jokin harhauttaa.

Sinä puolestas: etsis huvikses tuo Heidegger! Ois kiva tietää saatko sinä kirjan kielestä selvää!