sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Tuula-Liina Varis uusi puheenjohtajamme!


Suomen Kirjailijaliiton vuosikokous Tampereella valitsi yksimielisin äänin Tuula-Liina Variksen uudeksi puheenjohtajaksemme!

Kari Levolan päätös olla asettumasta uudelleen ehdokkaaksi oli minulle yllätys, - olihan Karin kausi toisaalta melko rankka - mutta toisella tapaa yllätyksen korvasi tieto että Tuula-Liina on suostunut ehdolle.

Keskustelin asiasta Turun Kirjamessuilla Pekka Kejosen kanssa, ja käsittääkseni olimme tulevasta valinnasta hyvillämme.

Totesimme myös nk. Kekkos-syndroomasta, että Kari tehnee viisaasti jättämällä asettumasta jatkokaudelle. Puheenjohtajan työ ei ole erityisen piikittömien ruusujen päällä tanssimista; kiitosta järjestöhommista on vaikea saada.

Jostain syystä Suomessa kiitetään nälvimällä, ja selän takana puhumalla.
Näin ei ole kuuloni mukaan Karin kohdalla, joten hänen päätöstään pitänee siitäkin syystä kunnioittaa.

Ainoa ikävä asia kaivertaa mieltäni: olisin mennyt lauantaina 11.10.08 bussikyydillä Tampereelle SKL ryn vuosikokoukseen. Bussi oli tilattu. Mutta Turusta ei ollut lähdössä kuin neljä aktiivista jäsentä, joten bussivuoro peruttiin.

Katselin juna-aikataulua; juna olisi ollut Tampereen rautatieasemalla noin 10:45 kun kokous alkaisi tasan klo 11:00. Laskeskelin että rautatieasemalta ei ehtisi kävellä kokouspaikalle vartissa, vaan siellä olisivat jo kokousovet suljetut. Enpä siis osallistunut. Sääli, sillä olin jo varannut Marja Kurjen designeeraaman kravatin varta vasta tähän tilaisuuteen. Pitänee laittaa vitriiniin?

Onnea Tuula-Liinalle, ja omalta osaltani rivijäsenen kunnioitukseni myös Kari Levolalle.

2 kommenttia:

Anita Konkka kirjoitti...

Kylläpä turkulaiset olivat epäaktiivisia! Eivät vissiin tykkää Tampereesta. Hyvin olisit ehtinyt kävellä rautatieasemalta kokouspaikalle, ei vanha kirjastotalo (kokouspaikka) kaukana asemasta ollut eikä kokouskaan alkanut tasalta, osallistujia oli niin paljon ja valtakirjojen tarkastamiseen kului aikaa.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Hämmästyin sitä itsekin, olin yksi neljästä! En ottanut sitä riskiä että ovet ovat jo kiinni. Ja tuoreessa tiedossa VR.n oikkuilu. Aikaisempi juna olisi ollut reilusti aikaisemmin, mutta mietin että missä istuskelen yksikseni vieraassa kaupungissa lähes kaksi tuntia...

Korvasin kravattini käyttämättömyyden täydentämällä blogeja, taisin kirjoittaa parikin ihan uuttakin sivua, kahlasin kavereiden blogeja ym. Loppuajan olin sohvalla, tarkoitus vilkuilla telkkaria, mutta vaimoni mukaan kuulemma nukahdin. ,-)