sunnuntai 26. elokuuta 2012

Rakennusvillat pitää kostuttaa ennen seinien tekoa





Sateen huuhtoma
rakennusvilla säilöö
sisähomeita?


Kuvassa todiste uudesta tavasta rakentaa puhtaita taloja Turussa: Rakennusvillat hapsottavat paksuina kesän sateissa ennenkuin niihin joskus tehdään kaunis seinä eteen estämään niiden ennenaikainen kuivuminen?

Mietin että ovatko eristevillat tehty jossain saastuneessa ilmanalassa ja niiden pitää antaa huuhtoutua Suomen puhtaissa kesäsateissa muutaman viikon?

Ohikulkijoiden havaintojen mukaan eristevillojen sadetus on Turussa hyväksytty tapa. Ja sitämyötä siis myös taatusti oikein. Jos Turussa Kaupunkia epäilee joutuu haastemiehen kynsiin.

Joskus kauan sitten rakennettiin väärin; rakenteilla olevia kosteudelle arkoja kohtia yritettiin suojella lumelta ja tuiskuilta ja kesän sateilta.

Eivät kai osanneet ennenvanhaan rakentaa kvarttaalitalouden mukaan bonus-tehokkaasti?

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Muistaakseni Hesan kaupungin talot olivat Jätkäsaaren uudella asuntoalueella ja tulevat asukkaat nostivat metelin.

Rakentaja, enkä muista nyt mikä, syytti ali-alihankkijoita. Kai sitä pitää epäillä että varsinainen rakentaja ei uskalla itte kastella noita villoja, pitää olla joku sen juoksupoika.

Omituista kumminkin. Ennenaikaan kevät toi hanslankarit. Nyt rakennetaan millä kelillä vain.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Tätäkin taloa myydään jo jokinäkymin. Peräti yhdestä luukusta lienee pusikoiden lävitse vilahdus tästä meidän savisesta joestamme. Eli rahaa kai virtaa jo rakentajan monipolvisille tileille joista suurin lienee Jersey saarilla tai muilla turvallisilla saarilla missä ei veroja kysellä,

eikä aikanaan takuukorvauksia?

Tämä homeenetsintärakennus ei sentään mainosta että rautatie lähellä vaikka on 10 metrin päässä ulkoseinästä.

Rakentajia ei toisaalta auta toistuvat kaatosateet.

Kaipa joku talouselämän tukitaho senkin varjolla liike-elämää rahoittaa. Tarkoistushan ei kai ole niinkään rakentaa / viljellä / tuottaa kuin kähmiä teollisuuden pönkärahoja?

Tuota Hesan vastaavaa en ole suuremmin seurannut. Mutta loppulaskunhan maksavat kuitenkin asukkaat itse, tietenkin? Eihän liike-elämää saa vaarantaa.