keskiviikko 15. elokuuta 2012

Kaisaniemi varjossa


Kävin kävelyllä Helsingissä. Kiersin pitemmän lenkin, rautatieasemalta Kaisaniemen kautta Espalle.

Varjoinen katu
suojaa otsonisaasteen
tungetteluilta

Allaoleva kuva liittyy pinnalla oleviin rauhallisiin suvantokohtiin maailmalla; Britannia uhkaa hyökkäyksellä Ecuadorin suurlähetystöön... (Tuleeko niistä kuuluisat Lontoon Laukaukset 2012?) Entäs Pietarin oikeudenkäynnit? Madonna pääsi onneksi vielä pakenemaan Helsinkiin. Ja meillä pohditaan hiki päässä että pitääkö vanhuksia ylipäätään hoivata? Vai mistä sekin kiista on.
(Klikkaa kuvaa hiirukalla niin kuvassa oleva vaihtoehtoteksti on tulkittavissa parhain päin.)


Rauhan kaupunki -
raitsikat kolisevat
kohti satamaa


4 kommenttia:

Seppo Sihvonen kirjoitti...

Ecuador kaappaa
USA:n kainaloon
Afganistan vuotajan
Seppo Sihvonen kirjoitti...

Turvapaikkana Ecuador on lähinnä
vitsi. Sieltä CIA:n on helppo kaapata tämä Mr Assange.

Ripsa kirjoitti...

Mahdatko olla vielä reissussa?

Kävitkö tuolla uudessa yliopistokirjastossa sisällä? Hesarissa oli tänään kuvia sieltä sisältä, ja wau-arkkitehtuuriksi tila vaikuttaa puhtaasti esteettiseltä.

Ehkä Hesarin kirjoittaja ei oikein ollut sisäistänyt way-arkkitehtuuriin oleellisesti kuuluvaa huonoa makua, jota esim. se norjalainen ristihotelli aivan ilmeisesti edusti, se jonka piti tulla sinne Katajanokan terminaalin paikkeille.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Seppo: Ja kun CIA kaappaa Assangen johonkin salavankilaan niin maailmako on sillä pelastunut ?-)

Isot valtiot taitavat tehdä mitä tahtovat. Valtaavat suurlähetystöjä, kuten Englanti ilmoitti, jne.

Mietiskentelin itsekseni että ollakseen maailman mahtivaltio niin Assangenkin keinoilla kaivellut tiedot ovat olleet niin laajasti ja helpolla saatavissa? Joku siinäkin mielestäni mättää.

Ei ihan pätevää tietojen ylläpitoa?

Ja Ripsa; tulin äkkiä pois tuolta henkilökohtaiksi koetusta ikiomasta Siperiastani. Juna viiletti rantarataa takaisin Turkuun.

Eilen olikin vuorossa ensin uintimatka Hirvensaloon, sitten taiteiden yössä Leevi Lehdon Ulysses. Hyvin tämä viikko huipentui. Täytyy viikonloppuna syödä vähän säästeliäämmin kun tuli hankittua tuo Gaudeamuksen Joyce - versiokin. Mutta hauskahan se on. Huisi teos.

Tuossa Kaisaniemen Cumuluksessa olen aika usein yötä silloin kun pitää olla Hesassa ennenkuin oma sisäinen herätyskukkoni Turusta ei ehdi herätä. Tuon naapurin remppatyömaa ei kyllä Kaisaniemen Cumulusta haitannut kertaakaan.

Kadun puolen huoneissa Kaisaniemenkadun raitsikka herättää vaimeasti Cumuluksen aamiaiselle...

Vieläköhän Assange linee hengissä vai joko CIA on hänet kaappauttanut. Ja miten Pussy Riots tytöt selvinnevät tulevasta pakkotyöleirituomiostaan, vai mitä heille on tarjouksessa. Joku vuosi sitten olisi perinteinen niskalaukauskin ollut riskinä. Trio kun on se bändikin?

Kiinassahan valtio maksattaa niskaan ammutun luodin syyllisen omaisilta; säästeliästä valtion rahapolitiikkaa.