sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Ilmalämpöpumppu ja asennusfirman takuukäytäntö

Lupasin tiedottaa heti tuoreeltaan ilmalämpöpumpun korjaustilanteen:

Se ilmenee alla olevasta viestin kopiosta, jolla viestitän eräälle ihmiselle arvokasta tietoa; hän on ollut hankkimassa öljykeskuskattilaan öljyn tilalle korvaavaa maalämpöpumppua.

En tällä kokemuksella uskaltaisi?

Alla viestin kopio, kokemus kannattaa pitää mielessä.

---- viesti ----

Se lämpöpumppufirma näkyy myyvän edelleenkin. Se asensi meille Raunistulaan ilmalämpöpumpun, pumpun hinta 400 € ja herrojen asennus 500 €uroa! Laite toimi viime talven. Kesällä ajattelin kokeilla että jäähdyttääkö se. Ei enää jäähdyttänyt.

Nyt kun Raunistulaan alkoi tulla viileämpää ja kosteata niin eipä se enää startannut tekemään lämmintä, ilmeisesti otti 1000 Wattia sähköä ja pyöritti ulkona tuuletinta, mutta sisälle ei tullut lämpöä!

Soitin sinne ilmalämpöpumppufirmaan. Takuuta piti olla jäljellä vielä yksi vuosi. Sanoivat että he eivät tee sille mitään. Heillä mennyt 2000 vastaavaa rikki.

Löysin maahantuojan, joka lupasi heti toisen korjaajan, jonka piti tulla tänä aamuna.
Maahantuoja soitti vähän aikaa sitten ja sanoi että asentaja onkin loukannut polvensa. (?) Lupasi etsiä toista asentajaa. Noh, huonoa tuuria roppakaupalla.

Mutta tällä kokemuksella emme ole hirveän innostuneita uskomaan ilmalämpöpumppujen luotettavuuteen ja ainakaan niiden huoltovarmuuteen.

Niiden hinnalla polttaa suorasähköä taatusti toimiviin perinteisiin sähkölämmittimiin, ja kaupan päälle ostaa vielä kuormakaupalla pihaan tuotuina polttopuitakin.


--- viesti loppuu ---
Tästä ongelmat alkoivat:

http://juhanitikkanen.blogspot.com/2008/09/kylm-hiipii-taloon.html

***
j.k. 13.10.2008
Porilainen asennusfirma kävi korjaamassa erään toisen asennusfirman asennusvirheen.
Kts
http://juhanitikkanen.blogspot.com/2008/10/appliance-ilmalmppumppu-toimii-taas.html

4 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Kiitos postauksesta. Meille on ensi vuonna tulossa ilmalämpöpumpp pitkän harkinnan jälkeen. Aion ehdottomasti ottaa kunnolla selvää huoltosopimuksista ja muista - Kiito siis sen tärkeyden muistuttamisesta. Saitteko lopulta toisen korjaajan?

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Meitä siis huijasi tuo ylimielinen Kaarinalainen ökyfirma ensin. Nostin siis metakan ja saivat taustalle kai jotainohjeita, ja maahantuojan puolelta tuli korvaava tarjous.
Nyt Porilaisen firman tuoma Mitsubishi on hurissut,ja melko pienellä sähkölläkin.

Paine putkien asennukset ovat pitäneet, alkuperäinen asennushan vuoti alle vuodessa liemet pihalle!

Senjälkeen ylläpidossa on tärkeintä imuroida sisäyksikön filtterit aika ajoin, tarpeen tunteen hiukan äänestäkin. Mulla meinasi syksyllä unohtua ja ensi pakkasten tultua otin tikkaat ja tein hommat. Filtterit paljastuvat kun napauttaa kuoren pois niin paljastuu sieltä. Filtterin saa helposti irti ja pölynimuri vain töihin. Helppo nakki.

Naapurilla muuten hajosi joku vehje, ja sisuskaluissa oli joku hajonnut.

Mutta koko vehje ei hirveitä maksa, eli onhan öljylämmityskattiloissakin huoltamista ja kuinka moni muistaa öljysäiliön lakisääteisiet syväpuhdistukset! Ihan öljymäärän seuraamisessakin hommansa, meilläkin loppui kerran öljy juuri samaan aikaan kun ärjypakkaset ulkona alkoivat!

Ensiapuna jollakin kannulla mittarista halpaa polttoöljyä, että pannu hurisi kunnes Nesteen iso auto tulla jyrisi ison lastin kanssa kadulle!

No nyt on kysymys että onnistuuko Uniperin ja Fortumin noitatemput että sähkö onkin niin kallista että kannattaa sittenkin ostaa Venäjältä polttoöljyä. (Ai niin Neste onkin kai nykysin pääosin Hollantilaisten omistamaa, eli ei siis enää Venäjälle kalliita öljylunnaita?)
Nesteen osingot valuvat siis lähinnä Hollantiin nykyisin?

Molemmat korvaavat lämmityksethän pyörivät sähköllä, sekä maalampöpumppu että ilmalämmitys-invertterit.

F.D kirjoitti...

Ikävää, että teille osui huono kokemus. Meillä vasta tuota ilmalämpöpumppua on harkittu. Kyllä se pitäisi myös asennettuna saada, kun ei meillä ole taitoja siihen. Täytyykin hieman kysellä hinnoista ja takuuajoista.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Kaarinalainen firma sen asensi, ja jälkeenpäin maahantuojan edustajan tultua tarkistamaanja korjaamaan asennusta paljastui että firma ei ollut osannut tehdä hydraulisia liitoksia kunnolla. Ne siis vuosivat! Lämmittäjä hiljalleen hiipui ja kun soitin Kaarinaan niin ylimielinen vastaus oli että ei kuulu takuuseen.
Nostin metakan ja uusi firma toi meille fiksun Mitsubishin, joka nyt on jo yli 10 vuotta kiltisti tehdyt talvella lämpöä ja kesähelteillä viileätä.

Kaarinalainen firma jotain yritti esittää, mutta hävisivät.