keskiviikko 4. joulukuuta 2013Synkät ja pimeät yönsä
kaislat saavat tulla toimeen
omien juuriensa varassa.Tämä teksti on toisinto vanhasta kaislarunojen koosteesta.


Mutta kts myös:

Joulujuttu vuodelta 2000

2 kommenttia:

Seppo Sihvonen kirjoitti...

Joulujutut 2000

Taloa olet varmaan lämmittänyt jollekin toisellekin, vai oliko tuon Lämmitän Taloa vielä muistoja Porissa oloajalta ?

2000 vihkosta mulla ei olekaan, mutta 2001 Kursk-jutusta eteenpäin on tallessa

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Porin kämpän lämmittäminen oli haasteellista puuhaa pakkasilla.
Sitä piti vesijohtojen takia pitää jatkuvasti lämpimänä. Toisaalta hauskaa puuhaa.

Porin kausi oli ajoittain upeata, mutta sitten Kirjastonjohtaja Karjalainen alkoi supistaa sivukirjastojaan. Jouduin puolittain "virkani" puolesta vastustamaan Marjaana Karjalaisen ja kapunkinjohtaja Sinisalmen väkivalloin ajamaa hanketta. Mm. Porin Demarit olivat agressiivisia sivukirjastojen lopettajia. Kokoomus sitä taustalla johti.

Ministeri oli taustalla (Siimes!) ja totesi että se ei heitä Hesassa kiinnostanut. Kyseessä ei ollut kunnan talous vaan periaate. Piti näyttää porilaisille. (Sanoi kaupunginjohtaja Sinisalmi keskusteluissamme kerran.)

Simo Ojanen taisteli omalla sarallaan myös. Mikään ei auttanut, vaikka yli 10 000 porilaista kirjoitti vastustavan addressinkin kirjastojensa puolesta. Sinisalmi ilkkui vain että turha rypistää kun paskat on jo housuissa. Sinisalmen viisauksia oli myös lause että sivistys ei kasva vanhoja kirjoja lukemalla.

Eli loppuaika Porissa oli melko synkkää. Pääsin sieltä sitten onneksi pois Turkuun.

Jossa kokoomus-Demarien klikki Jarkko Laineen kuoltua oitis lopettivat nk. Jarkko Laineen eli Martin kirjaston, ja siinä sivussa portsalaisten kirjaston eli Mikaelin sivukirjaston.

Kokoomusta on häirinnyt vapaa kirjastolaitos. Saulihan halusi ne maksulliksi, ja Jenni oli Porissa Kokoomuksen toimistossa toimijana...


:-(

Tuon kahinan tiimellyksissä käytyämme Sulo A. Savon kanssa Kaupunginkirjastossa asian tiimoilta Marjaana Karjalainen julisti minulle ja Sulo A. Savolle elinikäinen kiellon käydä ja käyttää HÄNEN kirjastojaan. Julisti että porttikielto on voimassa myös Marjaanan seuraajansankin aikana.

Olen porttikieltoa nöyrästi noudattanut.

Köyhän pitää olla nöyrä ja tyytyä kiltisti äänestämään mitä parempi väki käskee? Ja olla hiljaa.