tiistai 10. joulukuuta 2013

Kun veri hyytyy hevosten kauloilla

Tampereen mellakat menivät uutisoinnissa ristiin Ukrainan vastaavien kanssa. Surffasin kaukosäätimellä textiteeveessä ja menin lukemaan yhtä juttua, jonka mielsin tamperelaiseksi. Olikin Ukrainalaisten vastaava säpinä. Hmn.

Tänään taustatiedot kertoivat että Ukrainasta on lähes kaikki irtonainen valuutta kadonnut jonnekin. Minne?

Pankkiirit tietävät minkälaisista rahan massaliikkeistä paras ja muhkein pikavoitto tulee? Pankkiireillahan ei ole riskiä. Voitot piiloon ja ollaan olevinaan niin erinomaisia että, mutta jos tuleekin kvarttaalitappio, eli jollei hommasta tullutkaan muutamaa biljoonaa voittoa niin yhteiskuntahan sen kuitenkin maksaa. Ja taas tulvii rahaa.Onko Ukrainasta tulossa Kreikan mallin mukaan Kyproksen mausteilla terästetty Suuri Rahan Imppaus?

Ei EU pysty Ukrainalle kaasua pumppaamaan? Ukrainassa on talvella kylmä. Suomessa on talvella kylmä.Varpaita palelee jollei käytä villasukkia.


Ja onko Putinilla noiden mahdollisten rahavirtojen suojaamisen lisäksi muita meille tietämättömiä tarkoituksia Ukrainan tulevaisuudelle?

Miksi aika ajoin tuhannen vuoden sykleisssä isommat maat ainakin yrittävät syödä pienempiä huikopaloinaan?

Niinhän historia on aina opettanut.

Pitäisikö historia kieltää yhteiskunnalle vaarallisena.


Mikroilmasto ärhentelee myös. Kilpisjärvellä käväisi muistutus miten kasvihuoneilmiö lämmittää maailmaamme: -40 C.

Turussa taivaalta tihkui näytelunta, sen verran että katukäytävät olivat tennareilleni liukkaita. Kvarttaalitalouden tuottojen takia tennareissani tuntuivat olevan muovipohjat.

Liukkaat ainakin. Eikä ne tennarit niin halpoja olleet; pitäähän tennaritehtailijan saada taksilippu jokavuotisiin Kokoomuksen johtamiin juhliin, jotka tänä vuonna olivat periferiassa, Tampereella. Ja kaikki eivät päässeet sisään demokratian ylistysjuhliin. Liian pieni talo?

Ja mitä pahaa ne ammattitaidolla hoivatut hevoset olivat niille kännirähjäreille tehneet?

Eikö Tampereella ollut venäjän mallin mukaan katukiviä irrotettavaksi? Vuodesta 1917 pietarin tapahtumista sinällään mitään hyvää seurannut, paitsi sen jälkeen niskalaukausluoteja tehtailevalle ammustehtaalle?


Turussa ostetaan katukivet Kiinasta. Ovat niin edullisia, että ei Suomesta kiviä niin halvalla saa.

Kiinalaisissa katukivissä on samuraimiekanteräviä reunoja.

Toivottavasti ökyjuhlat eivät ensi vuonna tule Turkuun?

Päätteeksi haikukokeilu, jota aloitin työstää 1.12. ja valmiiksi se loksahti eilen illalla.


Jäätynyt katu -
muovipohjainen kenkä
kääntyy taivaisiin


Turussa 10.12.2013

Juhani Tikkanen
(syrjäkaupungilta)1 kommentti:

Seppo Sihvonen kirjoitti...

Wikipedian mukaan:
Ukraina (ukr. Украї́на, Ukrajina) on valtio Itä-Euroopassa. Ukraina on pinta-alaltaan Euroopan toiseksi suurin ja väkiluvultaan seitsemänneksi suurin valtio. Ukrainan rajanaapureita ovat idässä Venäjä, pohjoisessa Valko-Venäjä ja lännessä Puola, Slovakia, Unkari, Romania ja Moldova. Etelässä maa rajoittuu Mustaanmereen. Ukrainan pääkaupunki on Kiova. Toiseksi suurin kaupunki on Koillis-Ukrainassa sijaitseva Harkova. Myös Mustanmeren rannalla sijaitseva noin miljoonan asukkaan Odessa on merkittävä kulttuuri-, tiede- ja teollisuuskeskus.

Odessassa on joskus NL aikoihin ensimmäisillä merimiesreissuilla ollut tosi hauskaa, kun pääsi ensin konepistooleilla varustettujen lankonkivahtien ja satamaportinvartijoitten ohi.

Wikipedian mukaab v 2010 Ukrainassa oli 45 miljoonan väestö. Siinä sitä olisi taas Eu:n suuryrityksillä markkinarakoa, ja uutta halpaa työvoimaa kaikkien kulutushyödykkeiden tai turhakkeiden takomiseen. Turkki on sitten se seuraava ponnistus.