torstai 12. joulukuuta 2013

Myrsky on joskus kylläinen


Ei vesisade
saanutkaan merta täyteen
myrskyn silmästä?Tämä pieni juttu oli samoissa porukoissa aikoinaan:Meri jonottaa
yhteiseen pyykkipaljuun
myrskyn silmässä.


(Työstön aikana R2.ssa oli eräs alatyylinen sana, jonka siistin tuoksi pyykkipaljuksi. -)
Vilkuile tännekin:
Merirunoja / 3

4 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Teillä ei ollut niin kova tuuli?

Kun en kuule niin nukuin läpi. Kävelin bussille matkalla vesjumppaan ja pitkä, kapea pellinpalanen nojasi odottamassa korjaajaa meidän talon pääsisäänkäynnin käytävällä.

Uima-altaassa joku kertoi tulleensa bussilla kun junat eivät kulkeneet Seinäjoelta Vaasaan, puita radalla. Ei ole tapahtunut ennen.

Ajatella, rata saatiin sähköistetyksi, että puita tulee kaatuneeksi radalle!

Seppo Sihvonen kirjoitti...

Aikanaan kun rautateiden sähköistyksestä päätettiin 60/70 luvun taitteessa, niin Kari Suomalaisen HS:n pilakuvan mukaan Suomen rautateiden sähköistys olisi pitänyt aloittaa pääjohtajan tuolista.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Väkisin tulee mieleen että joku on pielessä, Seija-myrsky kai puhaltelikin pikkaisen mutta kun sähköjä katkeili jo ihan normaaleissa syystuulissakin. Eikö sähkölinjoja saa enää nykyisin raivata? Jossakin on vikaa. Eihän se Fortumin bonuskerroksien johdossa ole: Hehän vaan optimoivat sitä matematiikkaa millä heille tulee lisää palkkioita. Muustahan he eivät välitä. Eikä Siperia opettanutkaan, tai saivathan he sieltä kirjanpidollisesti montasataatuhatta jo tuottoa kai. Eli vika onkin Ilmatieteen laitoksessa?

Ripsa kirjoitti...

Joo, mutta eilen meteorologi sanoi että nämä syysmyrskyt ovat selvästi voimakkaampia kuin ennen.

Kun siis Atlantin lämmin merivesi ja vähän kylmempi Jäämeri (joka siis on auki) kohtaavat niin siitä tulee energisiä tuulia.

Norjassa ne ovat vissiin jo myrskyjen kans helisemässä. Samoin kuuluu olevan USAssa kummallakin pitkällä rannikolla.

Ei olla vielä hurrikaanilukemissa ihan.

Fortum taisi myydä sähkönsiirtoverkon. En usko että Kanadan ja Australian yhtiöt sitä siirtosysteemiä pahemmin rupeavat korjailemaan. Sen sijaan rahaa varmaan tahtovat kaikilta suomalaisilta.