tiistai 6. marraskuuta 2012

Vuotoja

Suomen vuotojen aika alkoi Savivodan vuodosta. (Kekkosen metkuista vuodatettiin jotain sopimatonta julkisuuteen, kuka enää muistaakaan.)

Jyväskylän konsulttifirman hyväntahtoisuuttaan (?) tarkistama vesitorni lurautti vetensä alleen vähän kuten vanhainkodin vesivellillä juotettu vanhus, kun myös vaipoista pitää säästää. Säästää.

Talvivaara vuotaa. Syyllinen lienee heikko maaperä joka ei luonnostaan estä paskalirujen valumaa? ?

Muistelin nuoruuden puhtaita aikoja: Lievestuoreen pikku lammen täytyttyä jätelipeällä niin joku höyrähtänyt väärinajattelija vaati Lievestuoreen Tehtaita tilille. Lievestuoreen Liisa oli johtajan serkun kaima? Joutuikohan tämä väärinajattelija aikoinaan linnaan vai nuijittiinko muuten vain pääomien oikeutta päihin? En enää muista.

Nyt huolestunut Talvivaaran tehtaan paskoista vastuullinen Johtajahenkilö on huolissaan kun suljettu tehdas tuottaa tappiota. Heti osakvarttaali mennyt. Siitä ei hyvää seuraa: vielä yksi huonosti tuottanut kvarttaali ja koko Talvivaara täytyy taloudellisin syin lopettaa?

(Hyväkin idea?)

Mietin Itämen jätedirektiivin toteuttamista: kaikkien kesämökkien fairy-sekotteiset jätevedet pitää puhdistaa ennenkuin jätevesi pääsee imeytymään kesämökin takaisille kankahille. Pelastetaan Itämeri. Jätedirektiivi taitaa koskea myös Utsjoen mökkiläisiä? Itämeri pelastuu sieltäkin.

Norjan kaivokset saavat pulputtaa vesiään Norjan mereen. EU ei siihen puutu. Härpiti.

Raahen ruåtsalaisomisteinen kultakaivos saa liruttaa vetensä putkea pitkin Perämereen. Sieltä on pitkä matka Itämereen ja kielimuuri on siinä välissä. Kvark. Vai oliko se kruunu?

Luonnostelin osallistuvana runoilijana osallistuvan kolmirivin keventämään tunnelmia:

Talvivaarasta
Itämeri odottaa
lisäbonusta?


Tai realismiin suuntautuneempi:


Tulvivaa paskaa -
talvinen vaellus kohti
Osinkomerta?


Muusta niin viis kunhan on tavut kohdillaan?3 kommenttia:

Seppo Sihvonen kirjoitti...

tervehdys, samaan aiheeseen murjaistu

musta silmä
malmimutapenkassa
ehkäisy petti

Ripsa kirjoitti...

Tikkis ja Seppo:
teidän ihkaselvä 60-lukulainen osallistuva unoutensa sai minut aamutuimaan hihittämään.

Vihdoinkin kotikoneella ja kaikki viestit vastaamatta ja pullisteleva sähköpostiloota.

Väsyttää. Käykää katsomassa Anita Konkan Bilbaon Guggenheimin arkkitehtoniset kuvat. Gehry on helevetin hyvä arkkitehti. Se ei tarkoita sitä että Hesan rannalle pitäisi tehdä mitään, varsinkaan siis Guggenheimia.

Seppo Sihvonen kirjoitti...

Tiistai aamuna 7.11.2+12

Vuotoja on nämäkin

Romneyn vaalirahat
vuoti valkoisen talon
penkin alle