keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Etelään!

Kun Suomesta lähtee käymään muualle pitää yleensä katsella eteläisiä reittejä. Ylläolevan kuvan kamerani päätti omatoimisesti tarkentaa pyynnöstäni huolimatta noin.

Kuvan QTH, eli sijainti on Turun Rautatieaseman laituri ja suunta pohjoiseen ja itään. Päiväys: aamun Pendolinon lähtö tänään torstaina, Turun paikallista aikaa. Hyvää huomenta. Olenko jo hereillä.

Jotta Turusta pääsee etelää kohti, pitää ensin vänkäytyä itään.

Idän takana
odottaa eteläinen
merentakainen.5 kommenttia:

Seppo Sihvonen kirjoitti...

YLE:n Aamu TV:n ( 22.11.2012 ) mukaan eteläiseen kohteeseenne tehdään Helsingistä jo 7 miljoonaa matkaa vuodessa.

Ripsa kirjoitti...

En minä ainakaan ole hereillä. Piti soittaa päivystysaikoja terkkarille: Var gud och dröj (?), sitten kun olisi pitänyt päästä läpi, se katkaisi tietenkin.

Ja sama alusta.

Yritän juoda teetä ja tasata harmistusta. Kohta sitä paitsi sataa, se haisee tuulesta joka tunkee parvekkeen ovesta sisälle.

Ripsa kirjoitti...

Ai niin, sullon väärä päivä.

Sain legurin täksi päiväksi, ja se tyyppi kuului selvästi virnuilevan puhelinlinjan toisessa päässä: 22.11. Halusi tietää tiedänkö mikä päivä on.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Nyt Tallinkilla lienee siis 7 miljoona + 4? (Meitä on neljä, lasken itseni siihen.)

Ripsa: Tuo päiväys on Californian aikaa, bloggerini kulkee edelleen kotipaikkansa aikaa. Yritin kerran paikata sitä mutta ei heti mennyt putkeen, joten olkoot?

Nyt on lähestyvän maailmankalenterin kohtaaminen 21.12.2012. Mayojen allakka siis loppuu. Mutta millä kellonlyömällä?

Mulla on kalenteri hälyttämässä klo 21.12.2012 klo 21.12. Suomen kännykkäaikaa.

Mutta mitä kello on toisessa ulottuvuudessa? Missä numerojärjestelmässä. Nyt rupesi vähän jännittämään.

Kelloni sanoo että on 23.11. ja 11:05. Eteläisen Suomenlahden rannalla kulkevaa aikaa. On kuulemma sama kuin Utsjoki-Kevon koivumetsissä...

Ripsa kirjoitti...

Tikks,
mayojen kalenteri?

Meillä ei ole kuin hopien kirja ja siinäkin lähinnä kojootti-juttuja. Se on se tricksteri, jos tiedät, tyyppi joka pystyy vaihtamaan olomuotoa.

Siis jos ajaa autoa ja auton valossa näkyy mies jolla on suden pää, niin kyllä se on oikeasti kojootti ja on pysäyttänyt autos joko päästäkseen kyytiis (varo vain!) tai sitten työntää kojootinpäänsä autoon sisään ja hymyilee ja kysyy haluatko hänet toteemieläimekses!

Sitä viimeistä tarjousta kannattaa miettiä. Seuraavaksi se muuttaa ittensä kalkkarokäärmeeksi ja piiloutuu telttaasi yöksi nukkumaan lämpimässä makuupussissa.

Muistan hämärästi että joillain Meksikon intiaaneilla on semmoinen käsitys että Quetsoqoatl, se sulkakäärmejumala, tulee vielä sitä samaa tietä, jota valkoinen mies tuli, mutta se oli väärä jumala.

Oikea sulkakäärmejumala siis tulee vielä ja sitten ajat muuttuvat.