lauantai 10. marraskuuta 2012

Lähes onnistunut ympäristökaaos


Talvivaarasta kerrotaan taustoja: Luvat ovat kunnossa ja kaivos on ainakin ajatellut noudattavansa niitä. Talvivaaralla on lupa laskea merkittäviä määriä vesiä ihan minne haluaa? Näinkö on myös sovittu. Pekkarisen ärhentelystä voisi päätellä että on.

Suomeen saatiin uusi, jämerä ministeri joka heti ensitöikseen sanoi että hänellä, eikä koko hallituksella ole oikeutta puuttua Talvivaaran luvanvaraiseen toimintaan. (Sanamuoto oli verhotumpi.) Siitäs kuulitte.

Samalla EK sai myös selkeän uuden poliittisen johtajan. Nyt alkaa EKn käytävillä kurin ja järjestyksen aika? Missähän työväenluokan suunnalla se kolminkertainen vihulainen nyt piilee.


Yllä EKn nettikameran kuvaa: Eteläsatama, Helsinki
10.11.12, 10:30, 4.5 °C, 2.2 m/s, SSW, 0.9 °C, 1018.9 mb


Talvivaara päästää seulansa ohitse sellaisia aineita joilla ei ole mitään arvoa? Mm. Uraania? He eivät kai osaa sitä bisnekseensä ja sovittuihin kannustebonuksiinsa hyödyntää. Vai onko niistä mahdollisesti saatavissa oleva voitto liian pieni?

Maailmamme lienee taustan ilmavaivoista huolimatta kuitenkin sovittu olevan kunnossa. Äänestäjien pitäisi se uskoa eikä vilkuilla väärinajattelijoita?


Purot pulputtavat ikävän näköistä ainetta. Kukahan kamera-terroristi on niitäkin päästetty kuvamaan? Informaatiset turvajärjestelyt joutuvat varmaan hälyn haihduttua tarkempaan syyniin. Missä pääsi vuotamaan näin pahasti?

Kevennykseksi kolmirivisen muotoon puettu loppuhuletus:

Jos joki jäätyy
niin jatkuuko keväällä
entinen meno?

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Kuule, Suomen luonto-lehdessä on kaikki myrkkyjen nimet ja määrät ja niiden sallitut korkeimmat pitoisuudet.

Sitä ei taideta tietää, miten nopeasti uraani, kadmium ja muut pääsevät pohjaveteen ja sitä tietä ihmistenkin suuhun.

Lintujahan on jo kuollut, niin että on vain ajan kysymys kuin muitakin eläimiä alkaa kuolla. Yksi ihminen on tainnut tähän mennessä vasta kuolla. Vai oliko se siellä Talvivaarassa, ihminen joka meni tutkimaan jätevarastoa?

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Jos ne kaikki myrkkymäärät tietää mitä Talvivaarassa tiedetään "vuotaneen" niin siitä tulee vaan sellainen olo joka synnyttää asiatonta kiukkua.

Alapuolisissa järvissä on jo aikaa sitten pohjan vedet muuttuneet hapettomiksi.

Mutta Talvivaaran puuhille on edellisen hallituksen lupa, tiettävästi. Uskoivat että niiden nojalla saa vähän lirutellakin?

Talvivaara on vielä vedenjakajalla, eli jos vähänkin myrkyttävät vesiä niin yläpuolella ei ole enää mitään mikä olisi puhdasta.

Täydellisen kattava rötöstely, voisiko sanoa.

Se kuolemantapaus oli jonkinlainen alueella leijuva myrkkykaasu, eli oliko hengitysilma kyllästynyt ei-hengityskelpoisella kaasulla.

Mitähän kaikkea Kittilän kultakaivos lirisee? Sitähän ei uskalla kukaan edes kysellä, ulkomaalainen omistaja.

Onko kukaan paljastanut kuinka suuret bonukset Talvivaaran johto kähmii? Tuottoisan toiminnan palkkioksi. Onko samanlaiset asuntoedut kuin Vehviläisellä.

Jotkut vähän hyssyttelevät että ei saisi olla niin vihainen. Teenpä tavullisesti direktiivinmukaisen kolmirivin, kevennykseksi:


Paskaan hukkunut
lintuemo ei pesi
ensi keväänä.