perjantai 30. joulukuuta 2011

Uusi Vuosi ja Turun Suuri Tulva 2011Suomen energiahuoltoa on riepotellut Hannu ja Kerttu - myrsky. Turku on siltä säästynyt. (Littoisten takametsät kuuluvat Kaarinalle!) Sähkömme toimittaa pienellä energiansiirtomaksulla meille Turku Energia, joka on uskaltautunut Fortum Optiofirman monopolin ulkopuolelle. Uskallus kenties siksikö että Turku on entinen Venäläinen Suuriruhtinaskunnan aikainen kaupunki? Meitä ei uhkaile optio- eikä bonushuijarit!

Palauttaessaan Turun takaisin Suuren Idän Karhunkämmenen syliin silloisen keisarimme kunniaksi Turkulaiset alimmaiset pitivät juhlatanssiaiset kuvan kohdalla sijainneessa, sittemmin puretussa, Richterin porvaris - talossa (KOK)...

Nyt siinä voisi pitää savivesitanssijaiset?

ei yli päästä
perhanaa, eikä ketään
kumisaappaittaIssalta tulva-aihe, tämä on vuodelta 1804:

matkaavat hanhet
nuo riisipellot eivät
tulvineet eilenItseasiassa kyseessä on kuitenkin kevättulva; hanhet muuttivat Issan majan yli keväisin ja riisiä ei istutettu ennenkuin pelloille nousi vettä.

1821 vuodelta lähes samaan sarjaan sijoittuva:

rukoilivat sadetta
ja tässä tulos -
tulva!


Lopuksi vielä Kushiro Hokkaidolaisen tallenteista pelastettuna yksi luontohaiku:

valuvat mereen
vihakan myrskyn vedet -
iloiset pilvet!Copyright Kushiro Ezo, suom. j.t.

(Ezo = Hokkaido)

Hyvää alkanutta Uuden Vuoden Iloista Aattoa!

1 kommentti:

Ripsa kirjoitti...

No hyvä. Säästyitte myrskyltä. Meillä oli aikamoinen rytinä Tapaninpäivänä. En tiedä oliko tässä lähellä maalla ihmisiä ilman sähköä, mutta lupasivat että varsinaiselle Etelä-Pohjanmaalle tulee oikea myrsky.

Raippaluodossa oli ollut noin 26 m/s.

Hauskoja haikuja! Juuri noin vuoden tulot ja menot pitäisikin aina ilmaista.