torstai 22. joulukuuta 2011

Seisahtuva valon tasaus


Maapallollamme vietettiin tänään klo 07.30 Isänmaa Suomen aikaa talvipäivänseisausta. Globaalisti ajatellen pitäisikö sanoa Joulukuun seisaus, sillä eteläisillä asukkailla on kesäpäivän seisahdus. Heille alkavat päivät lyhetä ja yöt pidetä kun heillä lainassa ollut yhteinen valopallomme alkaa vaappuilla meille päin. Pohjoiseen!

Sänky tuljahti,
talon perustus liikkui,
valo vilahti;
nyt aurinko peruuttaa
takaisin kotimaahan!Tavuja tuossa rallatuksessa on 5-7-5-7-7 eli se voisi olla wakahana. Alun irrallaanotettu 5-7-5 osia ei täytä muita kuin rallatuksen harjoituksen mittaa. Lopun 7-7 sekin asenteellinen eikä edistäne globaalia solidaarisuutta.

Totuushan on että Wall Streetin taustajengiläisten 1% auringon omistaa. Me loput 99% maksamme siitä vain veroja ja muita lakisääteisiä maksuja, kuten energiansiirtoveroa siitä että sähköyhtiö elättää bonusjohtajiaan.

Joulu tulee kalliiksi. Ja raskaaksi.

Siitä huolimatta; ylläoleva kuva samaan aikaan kuvattuna jo pääsiäisen jälkeen tulee olemaan valoisampi.

Hyvää ja hitusen Valoisampaa Joulua kaikille!

Sytyttäkää ledilamput otsalle kirkastamaan polkunne!

Issako? No yksi:

talvisateella
kohti pimeyden ydintä
kaakattavat hanhetIssankin kotoseutu oli pohjoisessa ja Ezosta eli Hokkaidosta hän toisinaan puhui. Kushiro Hokkaidolaisen joitakin tekstiä olen lainannut, joten jatkan tätä sivusyntiäni taas. Hokkaidon itäpuolella kellii Tyyni Valtameri, jonka rannat eivät pahemmin jäätyne, eivätkä aaltojen sortumista rantaan pitkäkään pimeä jakso laannuta:

umpipimeää -
aallot murtuvat rantaan
kuten päivälläkin

Ps. Mitä kuuluu OWS-liikkeelle? Turussa leiriä savustetaan eri paikkoihin. Ja onko Syyrian liikehdintä mitään sukua sille? Ohuesti, tai paksummin, kenties. Globaalit liikkeet aika usein pulpahtavat näennäisesti toisistaan tietämättä?


“Money Has An Enemy”
Charles Stein

Lainaus täältä, klikkaa.

Ja täälläkin on OWS, klikkaa taas!

3 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Juhani,
kyllä minulle on tullut OWS-liikkeestä mieleen monta kertaa Vietnamin sodanvastainen liike. Se oli myös kaikkialla.

Suomalaisilla olisi kyllä syytä olla vihaisia. Antoivat jenkkisijoittajien ja johtajien kaapata Nokian. Nähtävästi ihan hyvästä sydämestä.

Seppo Sihvonen kirjoitti...

Ledilamppujen energiatehokkuudella rahastetaan meillä ja muualla maailmassa taas huimia summia tuon 1% pussiin. Katselepa keskisen Euroopan kaupunkien jouluvalaistuja katuja niin siellä tuikkuu miljoonia ja miljoonia uusia kalliita ledilamppuja säkenöimässä meille taviksille.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Olisin odotellut että Moskovan salainen (?) palvelu (taas ?) olisi enemmän likvidoinut lopullisena korjauksena muutamia äänekkäimpiä suita.

Voi olla että kaikkia muilutettuja ei ole julkiseen tietoon tullut.

Katselin Syyrian Keisaria miten hän ihan rehdin oloisena ihmetteli että ei heillä mitään häslinkiä ole, eikä siihen aihetta.

Uskonto on voimakas aivopesun syväpuhtoinen väline.


Ja onhan suomalaiset yhtä sun toista muutakin pois antaneet, kuten katsastusmonopolin viranomaisoikeuksineen (ATK!)

Korvaavia kotimaisia toimijoita ei tunnu syntyvän, todiste siitä että Suomessa ei vaan osata.

30% tuotto sijoitetulle pääomalle on kai liian vähän suomalaisille?

Talvivaara sentään myytiin, siitä saatiin 1 €.

Digita työnnettiin Amerikkaan rahastuskoneeksi.

Vanhasen hallitus kai suunnitteli antavansa muutamalla sadalla miljoonalla suomen sähkösiirtoverkon monopoliksi ulkomaille. Joku sen möhli?

Bisnes jonka tuotto monopolina olisi ollut vaikkapa 96%, kunhan värvää oikeat kirjanpitäjät. (Ei siis Suomesta?)

Tuotto = riihikuiva raha senjälkeen kun palkat ja muut "kilpailua vääristävät" kulut on vähennetty.

Onhan näitä; Kreikan vakuudet Suomelle hoitelee Lontoolainen asianajotoimisto. Ovat olleet siitä häveliään hiljaa. Syystä kai.


Turussa maailman nykymeno näkyy siten että OWS-liikkeen filiaalitelttaa lämmittää pari teltan suojissa kärvistelevää vapaaehtoista... Nyt ne on kai siirretty jonnekin laitakaupungille, vai joko ne ovat Kaarinan tai Raision puolella?

Saisikohan niille viedä termarissa vaikka kalalientä ja Lidlistä ostettua ruisleipää kannustusevääksi?


Olen myös katsellut ledilamppuja; hinta on vielä aika suolainen vaikka kaipa Kiinan Monopolifirmat niiden tuotannon jo ovat yksinoikeudella itselleen kaapanneet? Tällä kertaa kiinalaisten työ ei olekaan enää niin edullista. Vai ei kai vaan kukaan siitä välistä mitään kähmi, eihän?

Nuuskakauppa rehottaa ja pitää Haaparannan kunnantaloutta liukkaana.

Maksaako muuten joulupukki ALVin Suomeen vai Kiinaan?

Hassua Joulua!