lauantai 2. heinäkuuta 2011

Välimeren pohjoinen elatusmaksu


olet täällä orpo ja yksin
kuin tassiton kuppi
uneton kuin ongenkoho


Hannu Helin, Maailman sivu, Pulvis & Umbra, 2010. Sivulta 9, seuraava rivi on sivulta 486:

välimeripesässä nukkuvat meduusatMeduusojen lisäksi siellä nukkuu myös meidän kaikkien rahat. Kreikka on tottunut siihen että heidät elätetään. Ja että joku maksaa heidän velkansa, anteeksi on annettaman. Kun maa joka ei pysty maksamaan edes iloisesti kähmimiensä velkojen korkoja näyttää mieltään, vittuilee meille suomalaisille, että me täällä nipotamme.

Ajelehdimme kohti uusia vaaleja. Ja Natoon mennään kuulemma sittenkin! Tätä menoa meille saadaan yksipuoluehallitus. Olisimme kuin monet muutkin maat. Ja vielä itse tulemme niin äänestämään.

Kyllähän me Kreikka pystytään elättämään, Portugalikin siinä sivussa. Mutta Espanja alkaa jo tehdä tiukkaa. Entä jos oirehtiva Italian mafia-moottori jatkaa yskimistään ja sekin tulee vaatimaan meiltä meidän rahat?

Helpottaisiko Hannu Helinin rivi sivulta 487:

kiroilen kuni belsenin buubi

2 kommenttia:

Seppo Sihvonen kirjoitti...

Nipottamisesta huolimatta Kreikka saarineen on suomalaisten suurin suosikki lomamatkoilla tänäkin kesänä.
Saavatkohan matkailijat vakuuksiksi Ouzoa kuppiin, rezinaa kalaruokien kanssa ja oliiviöljyä salaatteihinsa aurinkoisilla välimerellisillä terasseilla. Taitaa olla sinipunahallutuksellakin kova vääntö edessä. Mahtaakohan EU:n valtiovarainministerit ottaa kokouksissaan "blondia" tosissaan ??

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Heh, tjaah. Kun syksyllä puista varisevat suomut Euromaiden tyhjistä kassakaapeista niin siinä mylläkässä on aikaisin mahdollinen Suomen(kin) hallituksen hajoaminen, arvelisin. Sillä ei kai Kreikka oikeasti aio tehdä yhtikäs mitään. Suomi on jostain syystä lähes yksin vakuuksien vaatimisineen. Nyt vielä; eli lienee Saksan maakuntapankeilla vieläkin liikaa saamisia Kreikasta?

Ketäpä arvelisit seuraavaksi ulkoministeriksi? (On kai aikanaan Soinin porukoiden käsissä.)

Ensinhän tämä hallitus hajoaa; Stub haluaa Kataisen kanssa nopeasti Natoon; sitä lisälaskua ei budjettimme vaje kestäne?

Jos Soini hyväksyy Natoon liittymisen niin jostainhan ne lisärahat kaavitaan.

Samaan aikaan erääntyy Kreikalle lisäavustukset...

Naapurimme taitaa myös odottaa että me kustannamme Pietarin ja Kuolan ydinvoimaloiden rempat?

Näitä köyhiä surkimuksia on ympärillämme lähelläkin, ei tarvitse matkata Lesbojen saarille pervoilemaan.