sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Hetero kuikkapari uimasillaLomapaikalle on monena päivänä kaikunut kuikan ääniä. Kovin monisanainen hän ei ole. Tänään näin ne, kauempana tuulen räpeltämällä järvellä sukeltelemassa. Niitä olikin siis koko ajan kaksi. Selkeästi heterot kuikat.

1.

Kuikka sukelsi -
kolea tuulenviri
pyörii yksinään


Tässä on se vika että kuikkia on kaksi. Jos vain toinen sukeltaa on tuulenvireellä järven lisäksi kaveri, toinen kuikka.


2.

Hetero kuikka
sukeltaa toisen kanssa -
kala panikoi


3.

Viileä tuuli
räpeltää uimapaikkaa -
kuikka kuikuileeTavujen mellastuksessa saatan innostua ohi alunperin saamani johdatuksen. Allaoleva tapa pätkiä tavurivien takia lauseita ei mielestäni ole hedelmäinen. Näytteeksi nyt kuitenkin tämä, varoitukseksi. Älkää matkiko.4.

Menkää jo, sanoo
kuikkapari. Intiimi
uimasessio.


1 kommentti:

Ripsa kirjoitti...

Onnitteluni, että tunnistit linnut! Mikäli en väärin muista niin nimenomaan kuikkia on miltei jokaisessa kuunnelmassa.

Muistaakseni meriteeraamassa yksinäisyyttä.

Vai ovat vielä pareittain. Eivät kai ne aio uutta pesää vielä? Kumpikaan ei ole poikanen? Lintukirja on tietenkin mökillä ja minä olen perheen lintubongari, enkä tietenkään mökillä.

Kuikkarunot ovat just sopivia. Sen sijaan Doctorowin romaani Kuikkajärvi ei tarkoita noiden lintujen järveä, vaan ne linnut ovat nimeltään Loones ja kuulostavat nimensä mukaisesti täysin kahjoilta. Ne nauravat kuin ihminen ja kuulostavat siis laitokselta karanneilta.