sunnuntai 6. toukokuuta 2012

tottelisinko?
juon kaljaa tölkistä:
housuun en pissaa!

Koska yhteiskuntakin tulkitsee omia sääntöjään mielivaltaisesti, niin kaipa tuokin on jollei haiku tai edes senryuu niin kolmirivinen kuitenkin.

Liituraitainen
pankkiiri nostaa palkkaa
ansioistansa

(Tuohonkin tuli noin 5-7-5 tavua; hip hip!)

Näitä jäin ihmettelemään luettuani pari OWS-liikkeen raporttia tuolta meidänkin talousmahtimme esikuvamaasta, Wall Streetiltä.

Kts ensin:


http://peopleslibrary.wordpress.com/2012/05/04/art-labor/


ja siitä eteenpäin:


http://www.wnyc.org/articles/wnyc-news/2012/may/04/using-police-warrant-squads-monitor-occupy-wall-street-protestors-may-be-unconstitutional-legal-experts-say/(Otin tuon talteen siltä varalta että se poistetaan. Ubuntulla, että Windows-hackerit eivät tavoita sitä!)

Alla lyhyt ote tekstistä; tuon varjolla NY-Police on kuskannut pahnoille OWS-aktivisteja. Syytteet ovat tietenkin laillisia ja tarkoitettu laillisen yhteiskuntarauhan turvaamiseksi.

lainaus:

people on arrest warrants for low-level, non-criminal violations, such as public urination, walking around with an open container of alcohol or biking on a sidewalk. These warrants can stay open for years.

Miten Suomen poliisi vappuna:

eihän kukaan pissinnyt puistoissa puskiin?
eihän kukaan kuljeksinut kaveriporukoissa avonainen oluttölkki handussaan?
eihän kukaan ole koskaan pyöräillyt jalkakäytävällä siihen liikennemerkillä lupaa saamatta?


Suomessa on poliiseja systemaattisesti vähennetty kansainvälisen talouskriisin välttämiseksi. Vuosi vuodelta vapaammin uskaltaa Suomen kaduilla kulkea kaljatölkki avattuna koprassaan pelkäämättä pidätystä, puistossa uskaltaa pissiä jollei kukaan ole näkemässä, mutta polkupyöräilyn kanssa on vähän heikommin; jalkakäytävien terävä hiekoitussepeli puhkoo pyörän renkaat.

Vallankumous!
Juoda kaljaa tölkistä
keskellä päivää!

4 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Niinhän se käy. Ihan kuin olisi kelloa siirretty taapäin 40 vuotta tai jotain semmoista. Ei vaikuta että olisi mitään eroa.

Silloin kun olin New Yorkissa, se todella OLI aika turvaton paikka. Sen jälkeen otettiin käyttöön 0-toleranssi, josta nyt näyttää seuraavan kaikenlaista ikävää.

Lehtijuttu oli juuri sellainen, jollaisia oli paljon Vietnamin sodan aikaan. Ei tarvitse kuin vaikka mennä Hesaria katsomaan mikrofilmeiltä.

Suomesta en tiedä, en ollut täällä niihin aikoihin.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Suomessa on puistoihin pissittely ollut kai niitä suurimpia rötöksiä joista on rapsattu vähän sakkoja.

Tuo OWS - sivusto jotenkin salpaa hengitystä. Rehdin tuntuista porukkaa. Nostan hattua!

Ripsa kirjoitti...

Jenkeissä on uskomatonta voimaa. Ja se näkyy varsinkin nuorisossa, näkyi silloin ja näkyy toivottavasti enemmän taas.

Minä pelkäsin oikein kovastikin aina välillä.

Siellä oli noin 20 miljoonaa ihmistä jotka olivat päättäneet tehdä lopun Vietnamin sodasta.

En ole ikinä vissiin suuttunut niin kovaa, kuin sille Hankenin stalinistille, joka sanoi että ai se pieni hasista polttava klikki. Kun sanoin 20 miljoonaa, niin tyyppi vain sanoi että ei sellaisia lukuja Hesarissa ole.

Muuten oli. Ehkä se ei osannut lukea suomea.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Heh, juu. Mielenkiintoinen valotus, kiitti siitä.

Ihminen on halutessaan sokea. Kuten isoäitini joka ei koskaan suostunut kertomaan mitään serkuistaan Lehtimäen veljeksistä Vahdolla. - No ne oli sellaisia juoppoja, oli enin mitä sain irti.

Uskovaiselle riitti ikuisuuden kadotukseen että Lehtimäen veljeskaarti taisi nuoruudessaan rillustella Vahdon raiteilla.

Isoäidin kanalan vintiltä löysin pikkupoikana sellaisen valkoisen hihanauhan jossa oli tyylitelty S-kirjain...

Siitäkään ei saanut kysellä.

Olin hiljaa ja menin pihalle, katsoin aurinkoista taivasta ja koska oli kirkas ilma niin päästelin kaikki tietämäni kirosanat. Katsoin tarkkaan yläilmoihin juoksuvalmiina, sillä "Jumala rankaisee jos kiroilee ja pudottaa suuren kiven päällesi."

Ei sieltä mitään pudonnut. Huijausta moni asia. Mihin enää uskoa?