tiistai 1. helmikuuta 2011

Vaihtelun vuoksi yksi Issa


Minun elämäni --
kylmiä aamuja,
kylmiä öitä

Issa vuonna 1816.

Kasvihuoneilmiö on tuotteistettu tuottamaan. Valta on niillä jotka sen suostuvat ottamaan. Talvi on ollut pitkä, valtaisa. Rustasin pari kolmirivistä, voisivat olla senryuu-tyyliin sijoittuvia, jos halutaan:

Vaalit lähestyy.
Köyhille nukkujille
kylmää kyytiä.


Ei oikein kuitenkaan valaistumista edistäne. Liikaa vaikutteita osakeyhtiöitetyistä valtion ja kunnan rahastuslaitoksista? Jotain rakentavaa kehiin:

Läntiset tuulet
voittavat itätuulet --
vaalien jälkeen

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Tuo viimeinen on hyvä lukuunottamatta sellaista loogista pointtia, että läntiset tuulet ovat puhaltaneet siitä asti kun inha itä on tullut tajuntaamme ja enempi tai vähempi vallannut sen olemassaoloamme uhkaavana lohikäärmeenä.

Siitä on pahus vie kauan, ainakin 1000 vuotta, ylikin. Riippuu vissiin siitä, mitä tapahtumia halutaan pitää maamerkkeinä. Minä olen usein ajatellut että se olisi Peipsijärven taistelu Aleksanteri Nevskin ja Birger Jaarlin välillä.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Suomea ajatellen siinä on lievä ilmansuuntavirhekin; lounatuuli olisi kai se oikein. Ainakin ovat yleisimmät.

Runousmielessä omassa runokuvioissani tuo länsituuli, tai sen vastavoima itäinen tuuli, on myös jotain muuta, kuten havaintosi louhikärmeksestä oikein osuukin.

Mutta faktaksi jää että itäiset ja koilliset tuulet tuovat talvella hyytävää ihan oikeatakin kylmää.

Näin helmikuussa kun Suomen edustan meri alkaa olla laajemmin jääpeitteessä niin välittömästi lounatuuli ei enää niin nopeasti suojasäitä tuokaan. Paitsi esim. tänään, keittön mittari sanoo että ulkona on + 2,1 C. Sisällä + 20,8 C; Porilaisen huippuasentajan aikoinaan asentama invertteri hurisee taiasen tarkkaan mitä termarista olmme säätäneet...

Turusta, tai oikeastaan Kaarinasta, ylimieliset asentajat eivät osanneet ilmalämpopumpun paineliitoksia tehdä vaan ne vuosivat nuo paineputkien liemet vuoden sisällä pois laitteistossa...

Se on taas eri juttu, josta olen täälläkin kirjoittanut.

tuuli kuin tuuli
hapsuilevat hiukseni
ovat sekaisin