sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Albatrossi ja seilauksensa seilanneet


Kävimme Rauman Merimuseossa. Yllä kartta yhdestä kohteesta jossa olen joskus käynyt. Pysähdyspaikka oli keskellä olevan Melville Island. Alla on vanha laivani M/S Tellus jossa olin pienen aikaa viime vuosisadan puolella joskus. Kävimme Kyproksella, ja Välimeri oli loppukesällä lämmin.


Alla on vitriinissa huilaava albatrossi. Albatrossit lentelevät ainoastaan eteläisellä puoliskolla; eivät viihdy maapallon (= Tellus) pohjoisosissa. Viisas lintu. Vitriinin äärellä Arnold Kallio, joka on radiosähköttäjänä ollessaan kiertänyt Cap Hornin.


Rauman Merimuseo on avoinna sunnuntaisin 12:00 - 16:00. Jos on eläkeläinen niin saa tingata pari Euroa lipun hinnasta! Museon valikoima on laaja, edustava, mielenkiintoinen, jännittävä, kiinnostava. (Unohtuiko joku määrite?) Alla vielä bonuksena kuva Wihurin Wiides-nimisen laivan pienoismallista:

2 kommenttia:

arnoldkallio kirjoitti...

Mukava kirjoitus,MUTTA; Olen Havaijin pohjoispuolella katsellut usein Albatrossin liitoa, kyseessä Laysanin Albatrossi (Phoebastria immutabilis, aik. Diomedea immutabilis) että ei se NIIN viisas lintu ole..he

rgds Arn

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Sarjaan WikiVuoto; So what, sanoi albatrossi kun pohjoiselle Jäämerelle lensi!

Tuota en tiennyt. Mukava tieto. Mutta ongelma selittyy kun tulkitsee tuota maailman karttaa joka on etelä ylös pohja alas.