keskiviikko 23. helmikuuta 2011


Peittäisitkö pääni
vai minun jalkani?
- talven täkki.

(Copyright Buson, suom. j.t.)

Jos runoilijalla on kylmä niin todennäköisesti jotakin siitä tihkuu hänen kirjoittamiinsa teksteihin. Buson tarkastelee kylmää kuin asuintoveriin; kylmästä tuntuu olevan seuraa.

Muistattehan vielä seuraavan Busonilta sarjaan jäätyneet tussisiveltimet:


Yö;
puren jäätynyttä sivellintä
ainoalla hampaallani


Copyright by Buson, suom. j.t.. Muistanette samaa aihetta Issalta:
http://juhanitikkanen.blogspot.com/2011/02/suomalaiseen-helmikuuhun-vuonna-2011.htmltakkatulessa
mietin hätänumeroa --
jääkylmä savu


(Tuo oli Tikkiksen 2011)

4 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Meillä ei tässä kerrostalossa ole takkaa, joten olin lievästi hälyttynyt kun savun haju illalla myöhään tunkeutui sisään.

Sitten muistin matkan kauppaan pari päivää sitten: Vöyrinkaupungilla lämmittävät vielä monissa taloissa puulla.

Tarkoittaa siis että tässä huoneistossa ovet ja ikkunat falskaavat. Silti vuokraa ei alenneta. Ovia ja ikkunoita ei saa tiivistetyksi, koska ne ovat väärää kokoa ja vinksinvonksin aukoissaan.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Vanhoissa kerrostaloissa on lonksuvat ikkunat. Porilainen tuttu värjötteli + 15 kerrostalon isoikkunaisessa ylimmässä kerroksessa. Naristuaan sai isännöitsijältä pienen sähkölämmittimen.

Ilmeisesti ikkunoiden tiivistäminen ei onnistu millään normaalikeinolla?

Kuuntelin Turussa opiskelijan niksikonstia: otetaan vanhat sukkahousut ja tunketaan ne ikkunan ja karmin välisiin koloihin!

Itse olen naputellut vastaavaan koloon tylsää veistä apuna käyttäen serlan tyyppistä rullakreppipaperia. Päälle sitten liimapaperia. Ei tuule, ei vingu. Mutta ohut ikkunalasi on sinällään huonohko lämpöeriste. Sitä mukaa kun meillä särkyy ikkuna lasi korvataan vähintään milliä paksummalla. On vahvempikin, eristää ainakin psyykkisesti ääntäkin. Ja kestää päin ikkunaa kiitävän hyökkääjälinnun hyökkäyksetkin.

Mutta; hyvää talvipäivää; kylmä on kylmää vaikka vällyjen alla piilottelisi! Ja sukkahousut lämmittävät kai enemmän jos ne pitää jalassa.

Ripsa kirjoitti...

Tämä on tietenkin kaupungin omistaman asunto OY.n hallussa. Ja sillä on korvausvelvollisuus. Olemme huomauttaneet vioista 13 vuoden aikana ihan alusta saakka. Niitä ei saa korjatuksi, koska ikkunat ovat kahteen suuntaan saranoillaan kääntyvät.

Oli ollut kuulemma joku peltiseppä joka ajankulukseen oli keksinyt moisen ikkunasysteemin.

Parvekkeen ovi on vastakkaisista kulmistaan vinksahtanut, eli rakentajilla on ollut väärät asteluvut ja sentit. Tämä on käsittääkseni Länsi-Suomen tiuhimmin rakennettu kortteli, asukkaita on ehkä 1500, voi olla ylikin, paljon maahanmuuttajia.

Vuokrat ovat korkeat, talo on uusi, vasta 1995 rakennettu. Ei sentään hometta vielä ole...

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Kuinkahan paljon rakentajat kuppaavat meitä maksajia. (Kaupungit maksavat runsaskätisesti (tukijoidensa?) suolattuja laskuja. Eikä mitään tarvitse korjata. Turussa muhii rakentajan virheet, talo on vasta vuoden vanha. Grynderi tiettävästi otti täyden hinnan kaupungilta, mutta antoi aliurakan harmaalle hankkijalle, joka käytti firmaa jota tuskin oli edes joka käytti ilman verokirjoja ym maksuja latvialaisia, romanialaisia, virolaisia rakentajia. Jotka eivät siis pyramidin pohjalla saaneet lähellekään normipalkkojaan, arvellaan yleisesti. Rakennusjälki oli sellaista että nyt pitää ruveta korjailemaan. Ja huhutaan että kyllähän Kaupunki maksaa korjaukset, koska kaupunki on vuokralainen.

Mallia pyramidihuiputuksille. Turun Kulttuurin salaisen säätiön upeata ilotulistustako.

Osa huhuista liikkuu julkisesti kaupungilla, kaupunki itse on hiljaa kuin sukkaan valahtanut kusi. Mutta eivät ole kieltäneetkään!

Ja vielä ihmetellään että kansa haluaa vaaleilla muutoksia. Kuten Kaddafille?