torstai 17. helmikuuta 2011

Pakkaskautta on riitellyt. Rakennuksia syttyy tuleen; epäilevät EUn normien mukaan tehtyjä hormeja, jotka eivät täällä syrjä-EU.ssa ihan riitäkään vaan päästävät tulipalon lävitseen? Polttopuita ei saa ja jos saa niin koivuklapille tulee hintaa!


Loppukesällä ostimme pussitettuja koivuklapeja. Yhden klapin hinnaksi tulee noin 22 centtiä. Oikealla kuva korvaavasta tuotekehityksestä, uunikuivia puristeprikettejä. Jos niitä ensinnäkään on saatavissa (tuotanto ja kuljetusvaikeuksia!) niin suuremmassa erässä ostettuna noin 50 % halvempaa kuin pussipuut. Priketti palaa tasaisemmin, ja alkuun päästyään lähes yhtä kuumana kuin kuiva koivuklapi. Prikettiä ei pidä palamisen aikana koohotella eli prikettien pitää antaa palaa omaa tasaista tahtiaan. Tuhkaa tulee käsittämättömän vähän. Eli palotulos lienee erinomainen.

Päässälaskien suora sähkölämmitys tulee vielä näillä Fortumin kohottamilla optio-ahneus-hinnoillakin edullisemmaksi, eikä tarvitsisi präkäillä hiillosten ja tuhkien ja peltien kanssa. Mutta elävän tulen kanssa palautuu alkukantaiset perinnekiksit tajuntaan; pakkasesta selviytymisen riemu!

Mitsubishin invertterimme antaa tasaisen peruslämmön, eli sen puoleen ei ole hätää. Onhan laskut maksettava kuten keväällä maahamme tulee uusi hallitus, tai sitten vanha jatkaa. On tässä vielä koettelemuksia siis edessäkin päin.

halkoliiteri
tyhjenee polttopuista --
sähköinen ydin


Lainaan tähän yhden Ryokanin haikun:

Tuuli tuo
tarpeeksi lehtiä
nuotiota varten

Ei kommentteja: