tiistai 9. marraskuuta 2010

Turun Runoviikot Kirjakahvilassa 9.11.2010


Turun Runoviikkojen 2010 tiistai-illan tilaisuudessa Poesian väki kerääntyi runon ääreen ja myös pohtimaan kustantamisen "sisäsiisteyttä". Termi keskustelutti mutta tarkempaan ratkaisuun sekään ei johtanut. Yleisöä oli Kirjakahvila lähes viimeistä jakkaraa myöten täynnä. Tommi Parkko hoiti aikataulua kiitettävästi huolimatta rönsyilemään pyrkivästä keskustelusta. Runojaan esittivät ensin Raisa Marjamäki, jonka Palladium kustantamolta 2010 ilmestynyttä kokoelmaansa Katoamisilmoitus hän luki. Kuva alla.

Marjamäen kirjaa oli tiskin alla myynnissä. Tuntuu että siihen pitää palata vielä; senverran mielenkiintoiselta teos maiskuttelutti korvissa.

Seuraavana vuorossa Mikael Brygger, kuva alla: Hän on oikeastaan jo klassikko runo-sarjassa.


Mikaelin jälkeen Tommi Parkko määräsi hengähdystaon. Tauon aikana keskustelu silti jatkui. Kahvi- ja teepannu sai kavereita. Kolmantena vuoroon tuli Ville Luoma-aho. Hänen rononsa pursuivat monia elementtejä mutta niin että ne eivät syöneetkään toisiaan vaan säilyivät kaikki hengissä. Jäin tätä mietiskelemään niin että jatkanen asiaa joskus, jollen tänä vuonna niin ensi keväänä ?-) Kuva alla:


(Kuvaajan omaa tuntoa häiritsee kuvien epäterävyys; kohteet olisivat ansainneet optista terävyyttä.)

Viimeisenä runoilijana Henriikka Tavi selasi sanakirjaansa. Käydyssä keskustelussa mainittiin Henriikan runot sellaisiksi, että niihin raameihin voisi hyvinkin jatkaa sanoja, asioita. Mielenkiintoista, ja nopeasti kommentoitavaksi turhauttavaa. Runoilijatar kuitenkin esiintyy alla olevassa digikuvassa ihan omillaan, itse:Tämän tilaisuuden annista olen tyytyväinen. Rehti ja toinen toisiaan arvostava henki. Kukaan ei rynnännyt kenenkään päälle suureen ääneen. Keskustelu pysyi, kiitos Tommi Parkon lojaalin hahmon, asiallisena. Kannatti käydä.

Ulkona röpsytti räntää, vettä, märkää. Mutta ei se haitannut. Jep jep.

Ei kommentteja: