lauantai 13. marraskuuta 2010

Turun Runoviikoilta yksi erikseen


Kuvassa Tuukka Hämäläinen lukee teostaan Moottorit. (Ntamo 2010, 80 sivua.) Tuukka on alunperin Kotkan poikii. Hän on syntynyt vuonna 1987. Nykyisin opiskelee Helsingin Yliopistossa teoreettista filosofiaa.

Tilaisuus oli Bar Brysselissä, Linnankadulla. Vastapäätä Bar KUKAa, jos se auttaa löytämään koordinaatit paremmin.) Paikalla oli J.P. Sipilä elektronisen videorunon muodossa, fyysisesti Tuukan lisäksi Tommi Parkko Helsingistä ja Mark Mallon Porvoosta.

Tarjontaa runoviikoilla oli, jotkut lomittuivat päällekkäin ja piti suorittaa valintaa. Joku oli niin täynnä että jos tuli klocka-tasalta niin ei enää mahtunut saliin: Sirkka Turkka perjantaina. - Sen takia en nyt tällä viikolla kirjoita Sirkka Turkasta, vaikka hän jos kuka olisi sen ansainnut .-(

Yksi Bar Brysselin kattokruunun hehkulampuista oli sammunut. Kuin muistutuksena että V. A. Koskenniemi on jo kuollut, mutta toki hänen runojaan ylistettiin vieläkin runoviikoilla, yhdessä paikallisen runoruhtinaamme Harri Raittiin runojen kanssa. Ym. sinällään ilmeisen monipuolista maksullista tarjontaa. Tähän tilaisuuteen en tosin päässyt; kaupallisena sinne oli 10 €uron karsintamaksu sisään. Syrji siis köyhät ulos. Sillä eihän niistä tiedä, ajattelevat vielä itsekin, kurjimukset.

Askel ulospäin on kertoja / josta ei ole erityistä sanottavaa.

(Sanoo Tuukka Hämäläinen teoksessaan Moottorit sivulla 16.)Joukkoliikenne kuljettaa kaupungin rajalle, sieltä vuokraat veneen. ...
Meren puolella mulkoilevat hirveät riutat.

Näin Tuukka Hämäläinen aloittaa Moottorit kokoelmansa. Tuukka luki kunnollisen runosession, sitä kuunnellessa viihtyi. Baarista sai riuttojen sisäpuolen (Australian) punaviinin lisäksi Eu-viiniäkin, Italiasta oli parikin vaihtoehtoa. Espanjaa ei saanut.

Tuukan runous on moninaista, täyttävää; ilmankos hän on liittänyt teoksensa loppuun sanakirjan, josta minä ainakin hyrisen tyytyväisyyttä. Kyllä joskus saa selittää.

(Ilpo Tiihonen kun julisti että hän ei sorru selittelyn perisyntiin!)

Tarvitaan nainen tekemään miehestä ikoni.

En ole vielä ehtinyt sukeltamaan Tuukan Moottoreiden sylintereidin kiertokankiin asti, mutta netistä näyttää löytyvän tuhteja juttuja, suosittelen niitä, alla linkkejä!

Yleisesti ottaen Tuukan runot kuultuina vaikuttivat. Asiallinen heppu joka uskoo asiaansa, ja se on sinällään tässä yhteiskunnassa positiivista. Jos hän olisi äänestyspiirissäni ehdokkaana niin äänestäisin! Ainakin tällä viikolla.

Rintamakarkuri kurkisti sälekaihtimien raosta onko reitti selvä.

Rästissä on samalta illalta ainakin Mark Mallon, Parkkoa silti syrjimättä. Jatkan siis tuonnempana. Sillä aikaa, menkää ja lukekaa Tuukan analyysia mielen moottoreista.

Sillä onhan V.A. Koskenniemi toki hyvä runoilija useallakin ihan kelpo runollaan, mutta Tuukka meillä on nyt keskuudessamme.

Aggressiotasoiltaan heikot valjastamme moottoreiksi.

Tuukka runossa "PUHETTA: VALTA KUMOUTUU" sivulla 49.

Tuukalla on blogi:

http://tuukkahamalainen.wordpress.com/


Ntamo:
http://ntamo.blogspot.com/2010/01/tuukka-hamalainen-moottorit.html


Tuukka Hämäläinen Särö-lehdessä:

http://sarolehti.wordpress.com/2010/01/14/uutta-sarolaistuotantoa-moottorit/

Ei kommentteja: