maanantai 7. tammikuuta 2013

Turku vandaalien kouristuksessa


Turussa Koulukadun ja Eerikinkadun vanhan nk. Standellin puutalon repiminen on saamassa johtavan kaungimme virkamiehen luvan. Virkamies taustoineen käyttää sitä valtaa jonka me äänestäjät hänelle olemme suoneet.

Eli ei siitä voi valittaa, muuta kuin valittaa.

Kuva on otettu taannoin pikavauhtia revityn Sinisen talon kohdalta. Tarkoituksena on näyttää että ihan lähellä on tuollainen punatiilinen varastorakennus. Onko tarkoitus että sekin puretaan uuteen arkkitehtuuriseen kerrostalomiljööseen sopimattomana pläkkinä? Ja aika vanhakin tuokin jo näyttäisi olevan.Sinisen talon kohdalla on jo aloitettu kaivaukset. Kuva alinna. Taustan kerroshökötysten stasilaistyyliset elementtikukkaset paljastavat koko historiansa eleettömyyden. Pitäisikö tuommoiset rumilukset purkaa pois. Ne ovat jo niin vanhojakin että varmaankin niiden koloista löytyisi hometta ja väärää historian havisevaa muistoa joka ei nykyrakentajia enää elätä? Tilalle vähän ohuemmista elementeistä kasatut palikkatalot, jotka sitten voidaan luvata purkaa parinkymmenen vuoden kuluttua?

Ja rakennusvaiheen aikana pidetään huolta siitä että eristevillat taatusti kastuvat läpimäriksi. Kuten Turun malli uudisrakennuksissa näyttäisi olevan?

Näinhän kvarttaalitalous toimii.


Bonusjohtaja
lipoo huulillaan valtaa
jonka on saanut


Eihän tuommoista voi julkaista. Joutuu vielä vankityrmään.

Homeinen talo
kasvattaa itiöitä
pankkirosvoille


Turussa tapahtuu. Ollaan kuulolla.

4 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Hei, oliko tänään radiouutissa puoliltapäivin mainitut kaksi 1800-luvulta peräisin olevat puutalot juuri nuo jotka olivat kuvissa?

Ei virkamies voi ilman museovirastoa tuommoista määrätä. Varsinkin kun Turussa tuota kuuluisaa kerroksellista (vanha/uusi) rakentamista ei ole esteettis-eettis-moraalisessa mielessä koskaan tehty!

Hitto! Eikö siellä nyt ole ympäristöväkeä? Ei silti, Vaasan vanhin rakennus, Club 25:n talo, on päästetty rapistumaan niin huonoksi, että kohta sekin puretaan. Täällä ei välitetä muusta kuin autojen parkkipaikoista.

Sami Liuhto kirjoitti...

Bloginne on tunnustettu ->
http://sami-liuhto.blogspot.fi/2013/01/sain-anita-konkan-sanat-blogista.html

Heli H kirjoitti...

Ihan luvatta sanoen - minusta nuo talot eivät ole kauniita. Päinvastoin. Mutta pitäisikö ne säilyttää arkkitehti Strandellin elämäntyönä?

Vai pitäisikö ne säilyttää vai siksi, että ne ovat?

Tokihan koko Turku voidaan museoida, ja ne asukkaat, jotka eivät ole eläkkeellä, voivat muuttaa Helsinkiin. Eläkeläiset voivat hoitaa museon opastustehtäviä, jos jaksavat.

Ja eikös se suunnitelma a) ollut, että nuo talot rakennetaan uusiksi, jos ne säilytetään ja b)ei säilytetä, puretaan. Eikö huonoin vaihtoehto kuitenkin olisi c) annetaan olla, mädäntykööt.
Juhani Tikkanen kirjoitti...

Turussa kaupungin rakennusvirkamiehet on aikojen alusta asti totutettu (peloteltu) tekemään niinkuin heitä käsketään.

Rakennusvirkamiehiltä tervataan munat salaisessa (lahjus?)operaatiossa aina kun tulee uusi rohkea virkamies toteuttamaan pienen grynderiporukan haaveita. Oppii kerralla tavoille.

Näin grynderien toiveet siis hyvin nopeasti eivät ole haaveita vaan arkista totta.

"Näinhän Turussa on aina ollut."

Nk. Sininen talo oli tuon Strandellin talon alapuolella, kaunis kuin mikä, mutta äkkiä se piti purkaa. Oli pari vuotta siinä se tyhjä tontti, nyt siihen pystytetään uuden arkkitehtuurin laatikkokerrostaloa.

Nämä uudet elementtitalot kuuleman mukaan voivat tuoda kansainvälistä turismiakin Turkuun, täällä osataan koota elementeistä kerrostaloja! Wau. Siinä esim. Pariisilainen rakentaja hämmästyy.

Strandelin talon uhkaa purkaa korttelin yhtenäisyys. Pitää olla samannäköisiä, kokoisia ja yhtä tylsiä joka rakennus. Sanoi suurin rakennuspäättäjä uutisissa. :-(

Yhtenäisyyttä tulevan kerrostalon kanssa katkaisee esim. kadun toisella puolella vanha punatiilinen pääpaloasema. Kai se menee seuraavaksi purkuun. On epäyhtenäinen, ja liian vahvakin. Pitää korvata pikasementoiduilla elementeillä jne.

Arvaa ottaako aika usein pannuun asua tämmöistä takapajulaa?

Seuraavaksi grynderit kai iskevät ahneet silmänsä Tuomiokirkkopuistoon. Siihen saisi mukavasti paremman väen kerrostaloja? Tonttihan Turun perinteen mukaan pitää lahjoittaa rakentajalle. (=muutaman euron suojahinnalla "myydä".)

Ongelma on se että turkulaiset vuodesta vuoteen äänestävät saman rosvoporukan valtuustoon.

Vähän samantuntuista on meno maamme hallituksessakin?

Mietin kun naureskelin ranskalaisen näyttelijän Putin-kansalaisuutta ja luin miten Iltasanomat hehkutti että Suomen puolustus kestäisi vain muutaman tunnin sortumatta, että voisi olla hyväkin idea tässä EU-raharosvojen aikana, saisimme kaikki Venäjän kansalaisina matalamman verotuksen?

SUPOlle tiedoksi, huomenna en avaa ulko-ovea ohranan kätyreille.