sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Patsasteluja Turusta


Kirjastosta satamaan päin muutaman kakkipulun pissin kuseman päässä kaksi hallitsijaa patsastelee joen rannalla. Taustalla kohoaa pikapikavauhtia uusi silta yli joen.

Siinä pitää kävellä varoen
sillä alla on blinisavea
bliniä, ja savea

Katselin siltatyömaan kylttiä jossa kehuttiin mm. että se on museohanke. Onko siinä vihje siitä että silta rakennetaan muoseoviraston pohjattomalla tuella? Varoituksena turkulaiset osaisivat varoa Aurojokensa upottavaa blinisavipohjaa. Lillusaven lisäksi siellä on painunutta viemäri-kakkaa, vanhoja potkulautoja ja muutama yläjuoksulta noitavainojen aikaan jokeen heitty noidan raatokin. No lähellä museaalista trendiähän tuokin kaikki lienee.


Yllä kuva uudesta museaalisesta sillanrakennuksestamme, taustalla suojelevasti kohoava Tuomiokirkon tuomitsematon haamu.

Tuossa kohtaa ei ole koskaan siis ollut siltaa. Kirjastosilta on muutaman kymmenen airon vetäisyn päästä yläjuoksulle. Turkulaiset olisivat siihen kaivanneet siitä joskus Turun purkuhuumassa purkamaa siltaa takaisin että pääsisi mukavasti Vanhan Suurtorin krääsämarkkinoille ja Kirjakahvilaan kahvittelemaan. Joenvarren kapakkabisnes ilmeisesti halusi sillan juuri heitä palvelemaan? Että kauappatorille pian tehtävästä toriparkkialueelta pääsee jalkrattailla suoraan joen yli tätä jälkimodernismin siltaa? Ai niin, välillä pitää pysähtyä ravintolaan jättämään siltavero.

Alla kuvassa Myllysillan korvalla jäiden lähtöä tarkkailevien yytsikkimiesten patsas. Uutta jääriitettä on muodostunut. Eli tarkkailtavaa riittää. Ympäristökin on niin viihtyisä. Parasta Turkua.Muuten kevät etenee, välillä oli pakkasta, sitten ne peruttiin ja Aurajoen jäät lähtivät. Nyt pakastaa taas. Aamulla kurkkasin varovasti verhojen raosta että joko grynderit ovat meidän korttelia repimässä. Eivät vielä. Pari räksyttävää harakkaa lensivät toinen toistensa pyrstöjä karkuun. Kuluu se aika siinäkin. Vai naureskelivatko he tulevia palkanalennuksiamme? Jollei olla kunnolla niin iso-setä tulee ja leikkaa meiltä meidän palkat silppuriin ja vie silput Kreikan laivanvarustajille?

Aamun harakat
lentävät lämpimikseen -
palkat laskevat


Ei kommentteja: