lauantai 28. heinäkuuta 2012

Shiki Blues July 2012


Shikin vapaamuotoisen osuuden aihe oli blue. Sininen, mutta jolla on haluttaessa muitakin merkityksiä. Alla voittaja, Michael McClintock joka sai 35 pistettä.

kaikki siniset
joista en ikinä tiennyt -
vuorijärvi

Jos sanan blues = siniset ottaisi siitä toisen merkityksen eli masennus, niin tekstistä tulisi perisuomalainen:

koko alakuloisuus
josta en edes tiennyt -
vuorijärvi
Pitäisikö erityisesti innostua kikkailemaan sanojen kaksoismerkityksillä. Toisaalta vanha Japani pursuaa niitä; jos panee japanilaiseen runoon paikannimen sopivaan yhteyteen niin sen paikannimen sanallinen merkitys muuntuu siihen runoon sen alkuperäisen paikkaan kahletsimisen mukana.

No onhan se näppärää ja kuvastaa kirjoittajan monitaitoisuutta ja tietoja. No, mikäpä että ei, pääasia että viihdytään ja aivot saavat liikettä?

Olen edustanut kantaa että runoilu olisi tarkkaa puuhaa. Risto Rasa todisti kerran Apteekissa että ei ole. No niin, muuttaisiko mielensä.

Osallistujia oli siis 135.


Väliin yksi sohvajuttu, 12 pistettä saaneen tekstin copyright ja kirjoittajana Carmel Lively Westerman:

pihakirppis -
sininen parisohva
kevysti kulunut


Pihakirppis; tässä oli garage sale. Parisohva olisi kai pitänyt kääntää lemmensohva, mutta amerikkalaiseen tyyliin kaikki erotiikkaan vinkkaava on siellä pahasta? tulevat vielä ja ampuvat. Sitä ampumista osataan täällä meilläkin, ei silti.

Tämä seuraava sai 9 pistettä ja kirjoittaja Ramesh Anand:

sininen kuu ...
pitkän ajan jälkeen
äkkiä tyhjyys


Lisää sinistä:

Sininen -
valtameri makaa
mustepullossani

Tekijä V. Leo. R ja pistesaalis tällä 7 p.


sininen äiti ja isä
muut värikynät
pitäisi terottaa

Tämän copyright Boris Nazansky ja sai kuusi pistettä kasaan. Samaan aiheeseen Robert Kania sai seuraavalla neljä pistettä:


sinistä ruohoa -
pieni poika piirtää
ensimmäistä piirustustaanValitsen vielä yhden joka kaapi yhden pisteen pistelaarin pohjimmaisena. Kuten 22 muutakin loppupään kilpailijaa. 26 tekstiä jätettiin kokonaan ilman lohdutusta. Tämän tekijä on Suomen Turusta, Juhani Tikkanen:


siniset pisarat
keskenjääneellä testamentilla -
tyhjä mustepullo

Alun kuva on norjalainen järvenlampero pohjoisesta. Tämä alimmainen etelämpää, Ylätenolta katsottuna Norjan puolen metsiin tihkuvaa sadetta:

Ei kommentteja: