lauantai 24. syyskuuta 2011

Kotomaan kamaralla


Lomamatkalla tuli piipahdettua ystävällisen naapurimme puolella. Torniojoen yli on silta josta saa ajaa, eikä tarvitse vaihtaa puolta, kuten joskus kauan sitten. Haaparannan puolella maisemaa hallitsee IKEA. Siellä asuu myös viisaus; he eivät käytä yhteistä valuuttaa, Euroa. Maantie on yhtäkaikki asfalttia, ja molemmin puolin rajaa tihkusadepilvien välistä tupsahtaa auringon tervehdys.

Tähän nostalgiseen Kotomaahan Paluun - kuvaan tein eu-väritteisen kolmirivin:

Tällä puolella
pilvipeite repeilee -
Eurojen juhlat?

5 kommenttia:

Harri Hoo kirjoitti...

Hieno kolmirivi!

Seppo Sihvonen kirjoitti...

Vois sen kai sanoa niinkin: Eurot repeilee..
Pilvet ja hurrit juhlii !

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Kolmirivi on tekninen viesti vain siitä että tuli käytyä Ruottin puolella...

Parempiakin lie nähty.

Repeilee hyvä ehdotus mutta pilvipeite jo repeilee... SIlti; hyvistä haikuaineksista saa usein muutaman itseasiassa ihan erilaisia toteutuksia, jos haluaa.
Kurkattiin ohimennessä se Victorian siunaama triumffikaari, emme innostuneet niin pajoa että olisimme kurvanneet sitä erikseen kuvaamaan. Pitää jättää jotakin ensi kertaankin.

Rivi 3 on heikko, mutta kun tätä rustasin eilen Ylivieskan Käenpesä-hotellissa erinomaisen saunan jälkeen, imppasin päivän kuvat läppäriin ja ajattelin siitä että piipahdimme vierailla mailla Norjan lisäksi kiinnostaa ulkopuolisia piirejä; aika huono motiivi runolle.

Turussa tänään ja auto tyhjätty. Bensaa paloi, samoin muutama majapaikkayöpyminen.

Yritimme alunperin mennä ja kai tullakin autojunalla, mutta se ei onnistunut. Laskin että säästyneellä junarahalla yövymme pari yötä hyvässä hotellissa ja säästöön jääkin vielä.

Oulun pikatiellä tosin saattoi olla ylinopeuskamera, sen viestin saan joskus myöhemmin. Eli maksulapun... :-)

Ripsa kirjoitti...

Tiistaiksi vissiin vasta tulee Lappiin lunta.

Minä kävelin Torniosta Haaparantaan kerran kun olin juttumatkalla. Onneksi siellä ei ollut vielä Ikeaa. Niin ja junat kulkivat, niin että ei tarvinnut ajaa autolla saati kerjätä joltakin kyytiä.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Ps. Harri Hoo, kävin kurkkaamassa vuodatus netin sivua. Tylsiä ne painostavat mainokset jota Vuodatus työntää sinne. Muuta sinäkin tänne blogspottiin?

Ripsa: Juna Habarantaan, ei taida enää kulkea? Tuo Habarandan visit oli tyhmä päähänpäläys kun kerran sen risteyksen ohi ajelimme. Emme me siellä mitään tehneet. Emme myöskään kurvanneet Karesuandossa Ruottin puolelle; paluumatkalla Skibotnista muistimme että meiltä on paahtoleipä loppu. Kaaresuvannossa ei näkynyt paikallista Siwaa, mutta viitta huitoi oikella ruottin puolelle, sieltä kuuleman mukaan olisi saanut melkein ihan mitä vaan.

Bensa riitti Muonion kauppoihin, josta myös tankkasimme reisumme kalleinta bensaa, 1,71 E litra, Shellin jotain avaruuslientäkö se oli... Mutta moottori tykkäsi, ei startatessa yski niinkuin Nesteen 95 tenulitku?

Perhepiiriin jäi epätietoisuus että missä Limingan kuulut niitut ovat.

Ja kaipuu ensilumeen, ei satanut.
Nyt Turussa on +15 heti aamusta.

Huomenna pitäisi kuulemma käydä Hesassa.

Juniin ei kai uskalla luottaa, eli vanhanaikaisella ja varmalla onnikallako siis...

Lumen odotus -
äänestämisen juhla
vasta tulossa