torstai 7. helmikuuta 2013

Turussa taas ihan turha murhatapaus?Turussa vastapäätä Tuomiokirkon näköä kasvoi eiliseen asti vanhahko 30 metriä korkea tsaarinpoppeli. Se ei ole alkuperäistä puustoamme, eli joku sen on siihen joen törmälle kaupungin kaunistukseksi joskus istuttanut.

Yllä puu rötköttää pää alaspäin joenpenkalla. On hivenen pakkasta eli puun solukko lienee vielä lepotilassa?

Oikealla puun alaosaa edeltävänä iltana. Tunnustan toisinaan ohikulkiessani morjestaneeni tuota puuta, jutelleeni jotain kahdenvälistä "viisasta". Väitän että puu kuunteli ajatuksiani vanhan puun viisaudella ja vahvuudella.

Viime syksyn myrskyissä tämä puu ei ollut tietääkseenkään, tuskin ainutta risua liiteli maahan. Lähistöllä oli toki monta puuta joista myrsky revitteli katkenneita oksia kuin olisivat kaikki olleet vihassa kenties kenen kanssa.Kannosta on vaikea saada selkoa mutta ilmeisesti tämä poppelien heimoon kuuluva puu oli ainakin ontto. Lahon määrä ei ainakaan kannosta ilmeni.

Lahoa lienee täsmälleen saman verran kuin Turun rakennuspäättäjillä muutenkin, eli määrättömästi. Äänestäjien suruttomalla tuella kaadettuna.

Sillä nyt on herännyt väite että puu olisi hyvinkin pärjännyt muutaman vaalikauden paikallaan, häiritsemättä muita kuin kadun varren Luther-kirkon kannattajaa. Kun maisemaa häirinnyt puu nyt on murhattu niin kadulta on selkeämpi näkymä luterilaiselle tuomiokirkollemme. Siinä olisi murhalle motiivi?

Muuta syytä en keksi, jos analyysi siitä että puu oli vain ontto eikä edes järin sairas. Ainakaan päästään. Sekö Turun Tilatoimistoa ottikin päähän, täällä on joku tervepäinenkin?

Anteeksi vanhan puuvanhuksen ilmeisen turhan kuoleman puolesta.

Alla lisää joenrannan vaarallisia puiston puita. Puiden oksille on kasaantunut usea teelusikallinen lunta ja oksat voivat olla vaaraksi virkamiesten koskemattomuudelle?1 kommentti:

Seppo Sihvonen kirjoitti...

Talteen otetusta poppelin puuaineksesta sahataan varmaan lautoja, joista joku tunnettu taiteilija veistelee tulevaisuudessa kovasti hymisteltävän taideteoksen Randellin ja tai tilaliikelaitoksen johtajien seinille. Voi ehkä joku lauta päätyä valtuustonkin seinälle muistuttmaan Turun ´Tsaarin poppelista.