keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Syy 13

Mulla oli töissä puhelin jossa pienessä näytössä oli mm. päivämäärä. Kerran katselin esim. ylläolevaa tekstiä ajatuksissani, sitten mietin että joku vikako jonka syy-koodi on 13. Pöh.

Siivosin yhden muistikirjoistani suurinpiirtein läpi. Sinne jäi odottamaan pari juttua kypsymistään, toinen Issa ja Kamakura, josta en tiedä saako siitä riittävästi hupia.Luin Pasi Hirvosen blogista Kekkosen nuoruusajan pienoisnäytelmästä. (Raittiusnäytelmä?) Toivottavasti esittävät sen Joensuussa Jokelan purku- ja lopetusuhan alla olevassa Jokelassa. Sopisi miljööseen? Näytelmässä nuori Kekkonen mainostaa Siperian matkoja.

Allaoleva kolmirivi on julkaistu vuonna 2004 ISBN-952-5129-18-7 numerolla julkaisussa
Kymmenen + kolmekymmentä. Copyright vastuu siis Tikkasen.

Uninen lamppu -
tyhjän paperin hehku.
Tavut torkkuvat.6 kommenttia:

Pasi Hirvonen kirjoitti...

Joskus unien
kirjaimet voivat sietää
päivänkin valon.

Ripsa kirjoitti...

Mitenkähän on suomennettu se Hellerin Catch 22? En ole lukenut suomenkielistä opusta.

Sitten tuli myös mieleen Liftaajan käsikirja galaksiin ja sieltä se elämän tarkoitus. Se taisi olla 42. Vastaaja oli robotti tai päätietokone tai joku muu HAL.

Tänään on 13 päivä ja torstai.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Pasi:

valo hupenee -
vempuileva maapallo
kääntää kylkeä

(Viikon päästä on tasavalon juhla ja alamme odottaa Jouluvalojen syttymistä kauppakaduille!)


Ripsa: Se lentäjiän mielenterveysongelmako, eli jos on tarpeeksi tervejärkinen anoakseen vapautusta mielenterveyteen vedoton todistaa pelkällä anomuksella olevansa täysipäinen ja terve.

En tiedä onko suomeksi. Mutta kuuluisa probleemi!

Juu, 42, selkeä vastaus. Asettaa kaiken raiteilleen. Luotan siihen että kyseessä sovittu lukujärjestelmä eli desi-. Eikä esim 8-lukujärjestelmä.

Eksynyt säde -
eikä saavu perille
koska ei käänny

(Miten se oli se ympyröimisjuttu?)

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Ai niin,

Syyskuun 13 on tänään. Mutta blogini sisäinen kalenteri on Kalifornian ajassa, yritin kerran sitä rukata, mutta sitten ajattelin että sama se mitä aikaa hän käy. Eli syyskuun 13 aamulla täällä julkaistu bloggaus näkyy olevan Kaliforniassa vielä eilistä.

Uskoakseni se ei kuitenkaan mitenkään lisää täällä asuvien ihmisten absoluuttisesti käytössä olevaa aikaa.

Hoippuva aika -
kenen kello tikittää
oikeaa aikaa

Ripsa kirjoitti...

Pahus että aina keksit jonkun probleeman joka pitäisi ratkaista.

No siis sulla on runossa ympyrän säde. Sitten numero 42 on 6 x 7. Mutta alunperin ihan vaatimattomasti mietin vain mitä mahtaa olla Catch suomeksi ellei Syy, joka ilmestyi sulle kuin mikäkin syyttävä sormi.

Olen tottunut siihen, että aika laahaa jäljessä Jenkeissä. Ihmiset puhuvat asioista jälkijättöisesti siellä, paitsi yökukkujat. Onneksi tunnen lähinnä vain niitä.

Mutta oli kuka tahansa, tappamisesta en tykkää. Toivottavasti Obama ei nyt provosoidu.

johanna kirjoitti...

Kekkosen Siperian matkailun mainostamisista tulikin mieleeni -
perjantain hesarissa oli kutkuttava artikkeli nimeltä Siperian satuvuorten yli. Vaelsivat hevosilla aroja ja mäkiä, jokiakin, eivätkä edes kengittäneet juhtiaan! Eräällä ammattina käpyjen kerääminen. Varsin inspiroivaa minusta.