lauantai 31. tammikuuta 2015

Suomessa on rahaa, olemme rikkaita

EK ry:n jatkuva mantra on että liike-elämällä menee huonosti ja kantasuomalaisten ylisuuret palkat vievät maamme perikatoon. Höpöpöpö.

No muutama vuosi on porukalla alennettu kansalaisten ostovoimaa pienemmäksi, tehty maltillisia korotuksia, niin pieniä että kyseessä on hintojen ja maksujen nousussa ollut tosiasiassa palkkojen jatkuva aleneminen.


Jos EKn mantra olisi totta niin yritykset sulkisivat oviaan ja esim. Nordean pankkikonttorit suljettaisiin kannattamattomina.


Eikös niin.


Viimeksi toissa vuonna Suomen liike-elämä maksoi osakkeidensa omistajille 10 miljardia osinkoja.

Hallitsijapuolueen voimaperäisesti ajama ulkomaisten tulo Suomeen on onnistunut, sillä tuosta 10 miljardin osingosta 6 (= 60%) miljardia lähti ulkomaille.

Kuinka paljon on 10 miljardia? Se on 10 x 1000 miljoonaa. Kuinka monta kotimaahan veroa maksavaa siivoojaa sillä palkattaisiin? EKn jäsenyritykset käyttävät johtajaenergiaa jopa viiden siivoojan poistamiseksi firmastaan. Kärrätäkseen itselleen lisäbonuksen vastuullisesta toiminnastaanko?


Esimerkiksi Kataisen viimeksi onnistuneesti leikkaama eläkkeiden indeksikorotus säästi maallemme (ei suinkaan kaikki valtion kassaan) noin puoli miljardia. Kataisen säästö kohdistui yksityisiin eläkevakuutusfirmojen kassoihin, ei valtion julkisia menoja hoitavaan VMn kassaan kuin osittain.

Lapsilisien leikkaaminen oli mielestäni vain Kataisen röyhkeä voiman osoitus? Hän näytti että hän määräsi? Siitä säästöä vähän vähemmän. Mutta Kataisen hymyn leveydestä päätellen temppu oli Bilderbergin salakäytävillä hoetun mukaista toimintaa?? (Juttahan kävi samaa koulua Kataisen kanssa.)

Samaan aikaan hyvin meneville teollisuusyritykselle työnnetaan erilaisia valtion tukiaisia noin miljardi joka vuosi.

Samoille hyvin meneville firmoille jotka sitten jakavat bonuksiensa maksun jälkeen vielä 10 miljardia osinkoja ulos. Rahoja joilla olisi voinut vaikka rakentaa uutta ja parempaa tuotantoa Suomeen. Mutta ei, rakentavat Kiinaan ja onko Intia nyt vuorossa kun Kiina alkaa olla tukossa?


Palkat laskivat ja hinnat nousivat. Lähikaupassamme nousun huomasi kun sama vakiokokoinen ruokakassi vähän väliä maksoi enemmän ja enemmän, samaan aikaan kun eläkkeistä leikattiin vastaava korotus. :-( Piti ruveta syömään vähemmän, ostamaan halvempaa, meillä se tarkoitti myös lähikaupan vaihtoa, onneksi lähelle Lidl perusti uuden myymälän jossa tavaran laatu oli jopa parempaa kuin nuhjuisen lähikaupan ja hinnatkin raikkaampia.

Yksi ruokaketju tiputti hintojaan ja hehkutti että asiakkaita tuli 100.000 takaisin. Meillä ei ole Prismaa lähistöllä, eikä sitä paitsi K-markettiakaan, mutta onneksi meillä on Lidl!

Mitä järkeä on startata autolla 15 km toiseen kuntaan ostamaan purkkia maitoa kun Lidlin maitoa saa 45 cnt / ltr, jne.Talouspäätöksiä ja yksityisten pienten palkansaajien kurituksia tehdään sen varjolla että julkinen sektori on kasvanut.

?

Sehän on kutistettu niin pieneksi että paikoin julkinen sektori ei enää edes toimi.

Kun matemaattisen höpökaavan laskentaviivan vastapuolella oleva yksityinen sektori on ulkoistanut tuotantoaan (ja etenkin voittojaan!) ulkomaille ja kierrättävät tulonsa Luxemburgin veroparatiisin kautta, (täysin laillisesti!) niin missä kohtaa matemaattisesti smugeloitua yhtälöä nuo laskelmat taas menivätkään?


Yritin tänään kuunnella vähän tuota talousjuttua Leikola-ja Lähde radio-ohjelmasta. Kutsuivat jonkun ulkopuolisenkin, mutta kun juttu alkoi mennä liikaa kielletyn totuuden puolelle niin kolmiääninen kakofonia esti kuuntelun.

Meitä ohjataan ja me uskomme.

Me äänestämme niinkuin meitä käsketään. Niinkö?


Kuka mahtihallitsija lähti ensin Suomesta karkuun, ja kaveri seuraa nyt perässä.


Portugal kutsuu parempiosaisia eläkeläisiä verohelpotuksin sinne asumaan.

Milloin Suomi panee rajansa kiinni?


Mistä isoisä muuten sai geväärinsä vuonna 1917?Tikkis 31.1.2015

1 kommentti:

ilpo sihvonen kirjoitti...

tuletko emai:lla: Minun on
ilpo.sihvonen@saunalahti.fi..SU