torstai 1. tammikuuta 2015

Pellinen apurahoista


Ote sivulta 181:

... kirjailijaliiton puheenjohtaja, Lakritsi-viihde Varis vaatii apurahoja pois pienkustantajien kirjailijoilta.Kirjailijaliiton asemaa pidetään niin mahtavana että se yksin päättää kenelle kirjailijalle saa antaa apurahoja?

Pönötystauti ei ihan kokonaan liene perätöntä?

Eli apurahoja saisi antaa vain kolmelle suurelle, eli WSOY:lle, joka muuten siivosi epäkuranttina kirjailijana Sofi Oksasen Styksin virran tuolle puolelle, ja Otavalle ja sitten kenties vielä armosta Tammelle?

Sellaiset kuin Karisto tai Gummerus lienevät siinä ja siinä?


Asettuuko tämä Kirjailijaliiton kanta samaan ajojahtiin, jonka Turun Sanomien Nordell käynnisti taannoin parin rakkikoiransa avustuksella NTAMOa kohtaan?


Oi aikoja, valtaa jollei ole niin annetaan kuva että se otetaan.

5 kommenttia:

Anita Konkka kirjoitti...

No mutts, täähän on kamalaa. Mihin pitäisimusko, mihin ei ei? Eksisteniaalinen ongelma? M' en kestä, kun olemaassaolo on näin vaikeata.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Tiedän Pellisen kymmenien vuosien takaa ja koska hän on noin kirjoittanut niin siitähän on lähdettävä. Variksen kirjeessä minulle hän myös ilmoitti että koska rupesin saamaan valtiolta eläkettä niin en saa hakea apurahoja. Noudatan tietenkin käskyä. Tämä Pellisen kirja ilmestyi jo 2013 eli halpamaisen hiljaa kaikki nuoleskelijatkin ovat olleet? Vai enkö ole vaan ehtinyt huomaamaan. Olen muutenkin tässä pari vuotta ajatellut että koska eivät erota niin minun pitäisi erota. ??

Anita Konkka kirjoitti...

Nyt huolestuin vakavasti. Onko minulta mennyt muisti vai olenko kirjoittanut kommentin unissani? Eilen klo 11.21 tein vasta heräämistä, kun uudenvuoden juhlinta oli venynyt klo kolmeen asti.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Anita, sitä on liikkeella,
ja niin kauan kun on liikettä
ajatus ei ehdi sammal
-oitumaan :-)

Ripsa kirjoitti...

Onneksi en nyt taida kuulua muuhun kuin SARViin ja siihenkin kuuluminen on vähän kiikunkaakun. Mutta ehkä, koska pääsen kuitenkin näyttelyihin ilmaiseksi ja voin kuljettaa kameraa mukanani ja ottaa näyttelyistä kuvia ja kirjoittaa niistä sitten.

Sen lisäksi kuulin juuri viikonloppuna, että pääsen pressikortilla ilmaiseksi toiseen täällä sijaitsevista teattereista. En sano vielä mihin, koska voi olla että panevat sitten ukaasin ettei minua voi päästää sisään.

Olen aina luullut että ne jotka ilmestyvät kokouksiin saavat myös aina päättää kaikesta. Koska hirveän paljon uusia ihmisiä ei ilmesty kokouksiin. Tai sitten kokous-ihmiset ovat omaa laatuaan.

Muistaakseni kirjailijaliittoon kuuluva köyhä saa esimerkiksi silmälasti liiton kustannuksella? Vai oliko tuo vanhaa tietoa?