lauantai 8. kesäkuuta 2013

Louhikärmes - sarjaan


ei metelöidä -
louhikärmeskin nukkuu
sieraimet kiinni


7 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Ei kuule, kyllä niillä on aina silmät pikkasen raollaan. Niiden ohi ei pääse hiipimään.

Mutta ne ovat siis niitä olioita jotka tuottavat onnea. Lohikäärmeen vuosi on vissiin paras vuosi kiinalaisille ainaski syntyä. Semmonen oli joku vuos sitten.

Sami Liuhto kirjoitti...

Hra haikuilija käveli linja-autoaseman suunnalta pois päin jalankulkuvaloissa oliko noin kaksi viikkoa sitten. Neljä minuuttia aiemmin Boris Hurtta oli näkyvillä.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Ripsa:

Louhikärmes ja tiikeri elännevät symbioosissa kiinan maaseudulla.

Ps. Meillä on nyt punainen louhikärmes - tyynynpäällisiä. Kun niihin asettaa päänsä niin nukkuu onnekkaasti?

silmä raollaan
louhikärmes tarkkailee
tiikerin unta


Sami:
Tjaah, olinkohan jonnekin menossa, tai vaihtoehtoisesti tulossa?-)

Jalankulkija
vihreän valon aikaan
ei näe itseään?

:-)

Lonttisissa on kesä!Sami Liuhto kirjoitti...

Matka-aski oli mukana.

Boris Hurtalla reppu.

Me oltiin jäätelönostoreissulla. Se suuntautui ensin Aurajoen vartta Auran kirkolle, sitten Liedonperän ja Tarvasjoen kautta Marttilaan, mistä mm. metsätietä pitkin Halikkoon ja sieltä 110:ä Turkuun.

Ripsa kirjoitti...

Sami

Oliko kissa mukana? Meillä oli Ameriikassa kissa jonka nimi oli Bakunin. Pitkäkarvainen, valkoinen, toinen silmä ruskea ja toinen vihreä (sinisilmäiset valkoturkkiset ovat aina kuuroja). Se käveli meidän kanssa kun mentiin iltaisiin läheiseen kahvilaan. Kahvilassa sillä oli tuoli ja tuolilla tyyny.

Edeskäypä toi Bakuninille kulhollisen kermaa. Sitten me kolme käveltiin kotiin.

Jussi,

täällä poliisi silloin tällöin sakottaa punaista päin meneviä pyöräilijöitä ja kävelijöitä. Autot menevät niin lujaa, että niiden perään ne eivät viitsi mennä, siis poliisit.

Meillä on kaksi kiinalaista tyynyä. Ne tulivat taloon isännän kiinalaisopiskelijoiden mukana. Mah Jongg-nappuloista punainen lohikäärme on arvokkain.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Ripsa: Mah Jong on jäänyt syrjään sivistyksestä, ja tätänykyä hyllymme ja komeromme pursuavat kaikenmaalman tuikitarpeellista materiaa että jotakin pitäisi tehdä.

Jotenkin Punaisen Louhikärmeksen suuri rooli näkyy Kiinassa. Etenkin Sanghaissa mutta vähemmän Hong Kongissa, joka on ja ei ole oikeata Kiinaa, virallisesti. Hong Kongilaiset tarvitsevat kai viisumin päästäkseen Kiinan puolelle. Ja Hongissa asuu henkilöitä jotka eivät sitä edes saa. Macau on pelkkä kiinalaisten rikkaiden kasinopaikka. Käyvät siellä uhkapelaamassa. Lieneekö siellä puolen mitään muuta?

Minusta Tiikeri kuvaa hyvin nyky-Kiinan menoa. Ja Kiinan pitkäjänteisyyttä kyvastaa myös se kysymys missä Kiinan pääministeriltä kysyttiin mielipidettä Ranskan vallankumouksesta. (1860-luvullako se oli) niin kiinalainen vastaus lyhyen mietinnän jälkeen oli, että sitä on vielä hieman liian aikaista arvioida.

Oppimista meidän qvarttaalitalouden huohotuksiin?

Juhannus lähentelee. Ja kun siitä on päästy alkavat yöt pidetä, valo kadota kunnes tulee joulu, jonne on enää muutama kuukausi!

Tiikeri nuolee
punaisia huuliaan -
kuukausi nukkuu

Sami Liuhto kirjoitti...

Ei ollunna kissa matkalla, vaan kotona nukk... mietiskelemässä.