perjantai 28. joulukuuta 2012

STX Turku, r.i.p. ??

työtön telakka -
puolalaiset pakkaavat
autonsa täyteen

Turun telakka kai vielä duunaa jotain jonkin aikaa. Maamme hallituksemme pitkänajan suunnitelmat kuitenkin näyttäisivät että heillä on halu tappaa koko telakkateollisuus? Puolalaiset metallimiehethän eivät (vielä?) äänestä Suomen tulevissa kevätvaaleissa 2013?
suljettu portti -
työttömyysturva maksaa
elatusrahat


työttömyysjonot -
pari telakkaa vielä
nujertamatta


Maallinen esivaltahan saa tehdä päätöksensä sillä ällillä mikä heidän päissään lirisee? Muistatteko sen Helsinkiläisen poliitikon joka yllättäen kuoli Turussa. Patologi aukaisi kuolinsyytä etsiessään hänen kallonsa. Se oli muuten tyhjä paitsi poikittain menevää rautalankaa. Mietti että mikähän tuokin on olevinaan, otti hohtimet ja napsaisi rautalangan poikki. Helsinkiläisen poliitikon korvat tipahtivat tutkintapöydälle, vähän kuin STX telakan pikku tilaus tipahti Ranskaan. ??

Lumiset oksat -
paleleva varpunen
lentää tiehensä

Tällä kertaa tuo tiehensä on Ranska.Joululoma on ohi. Maalla on metsissä hiljaista. Lumi vaimentaa jopa sen hiljaisuuden ja oksilta tippuva lumi metelöi niin että se piti kirjata muistiin:

ohutta lunta
talvimetsän oksilta
tipahtaa maahan


Maailma jatkunee. Ja Kokoomus ei lainaa, se työntää surutta rahaa muualle ulkomaisille pääomille. Joku muu osa maailmaa pelastunee.

talon räystäällä
vanheneva harakka
odottaa iltaa


2 kommenttia:

Pasi Hirvonen kirjoitti...

Ravintolassa
rip-asiakkaat juovat
viimeistä päivää.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Inkku sanoi että Jokela hiljeni eilen? Eli Turun malli on sellainen että suljetaan kaikki luukut ja pidetään huolta siitä että rakennus kostuu ja homehtuu nopeasti sisältä, jonka jälkeen terveysviranomaiset painostavta purkamaan koko höskän nopeasti?

Turun tauti on siiskö nyt Joensuussakin?-(

Jokelan tuho -
karjalan pääomien
hulvaton kasvu?


(Kun kirjoitan karjalan pienellä niin kukaan ei tiedä mitä / ketä tarkoitan. Vältyn uhkailuilta?)