lauantai 9. kesäkuuta 2012

Mitä on vilu

Kävin kuuntelemassa Raamisopimuksen sopuisaa seminaaria Finlandia talolla.

Seminaariin mennessäni pysähdyin Kiasmaan. Kiasmassa oli Palsa-näyttely vuoden 2002 lopulla. Siitä tehtiin näyttelykirja toinen tuleminen resurrection. Finlandiatalon tilaisuuden alkua odotellessa piipahdin Kiasman kuppilaan lipittämään pienen punaviinin. Mennessä usutin Kiasman kirjakaupan tiskiltä tuon Palsan näyttelykirjan. Olin myöhästyä seminaarista kun jäin selailemaan punkkulasin tyhjettyä kirjan sivuja ja tekstejä.

Mitä on vilu -
lumipyry ylittää
hiihtäjän ladun

Tulemiseen liittyy Palsan hiihtäjä-teos, nimeltään paluu. Vuosi 1986.Kuuntelimme viime kesän turistireisuillamme Kaukosessakin Palsan läsnäoloa Kittilässä. Kun Kaukoseen oli tulossa merkkivieraita Reidaria tapaamaan niin Reidar hommasi Palsalle & co reilusti tenulimpparia jotta Palsa pysyisi poissa oikeitten ihmisten silmistä. En silti vieläkään usko että motiivi ja tarkoitus oli ihan noin.

Getsemane oli valmiina lahoamaan hietaperustuksilleen mutta uutisista sitten kuulimme että Sorjosen säätiö olisi ryhtynyt pelastamaan Palsan kotitonttia.

Näitä mietiskelin kun kuuntelin seminaarissa eri osapuolten hyrinää Raamisopimuksesta. Meillä STTK:n puolella Raamia leipoi Mikko Mäenpää, jonka kuvan liitän tähän väliin:Miten Raamisopimus ja Palsa liittyvät toisiinsa? Kylmää kyytiä molempien taustoilla? Raami rakoilee taas. Koulutuksesta on tehty sopimusta suurempi eripura. Se viilentää muuten kuumaa kesää?


akkunat auki -
lämmin pääsee sisälle
kun tulee kesä?

Kuvat suurenevat näennäistä suuremmiksi jos niitä klikkaa hiirulaisella. Kuvilla lienee muuten copyright eli niitä ei saa ruveta toreilla ja Turuilla julkisesti myymään. Ettäs tiedätte.


Lähteet:

Kalervo Palsa,
toinen tuleminen
resurrection

Nykytaiteen museon julkaisuja 83/2002. 192 sivua.Tero Lahdes,
Samassa veneessä.
Tositarinoita hyvästä yhteistoiminnasta

Solar Solutions 2011, 272 sivua.
(Jaettu Seminaarikirjana osallistujille.)


3 kommenttia:

Sami Liuhto kirjoitti...

Nyt on Palsa-näyttely Jyväskylässä Galleria Variantissa, ja Mäntän Honkahovissa aukeaa Palsa-näyttely noin 10. päivä eli huomenna. Näyttelyjä ei ole juuri mainostettu,"koska se on Kauko Sorjosen Säätiön politiikka". Kaikkee sitä on. Mutta minäpä mainostan että käykää kahtomassa! (Ja ostakaa näyttelyjulkaisu, siihen kirjoittaa moni merkkihenkilö)

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Täytyy tallentaa korvan taakse!

Olen menossa pohjoiseen mutta tänä vuonna emme Kittilän suuntaan, ilmeisestikään.

Mutta jos Sorjosen säätiö saa Getsemanen auki yleisölle niin sitten pitää kai taa srahtautua sinnekin.

(Kittilässä on erityisen hauska Teboilin Kaffela; sinne aina kahville.)

Sami Liuhto kirjoitti...

Paan korvantaakse ton Kittilän Teboilin!

Myös Turun Satakunnantien Teboil on kehujen väärtti!