perjantai 3. joulukuuta 2010

Varokaa Teboilia!

Tilasimme paritaloomme talven öljyt Teboililta. Tankki tuli siististi täyteen ja kahteen osaan jaettu lasku laatikkoon. Naapuri maksoi oman osansa ja minä panin oman osuuteni maksupalveluun. Näpytin Teboilin tilinumeron, viitenumeron, johon piti keskittyä erityisesti, sekä summan ja maksupäiväksi varmuuden vuoksi pari päivää ennen eräpäivää.

Olin tyytyväinen, kunnes:

Vihamielinen minulle tuntematon perintäfirma lähetti MAKSUMUISTUTUS-kirjeen, jossa 15 € summan lisäksi kirjeessä oli uhkaus.

Yritin soittaa heille, mutta siellä läpisi vain joku automaatti, joka kertoi nauhoittavansa kaiken jne. Löin äkkiä luurin kiinni ja vedin verhot eteen.

Kirjeestä ja puhelinvastaajan sävystä päätellen seuraavan kerran asiaa käsiteltäisiin Pyhän Pietarin ÖljyKvarkkien hallitsemassa oikeudessa.?

Kun sain tiliotteeni kaivelluksi pankin tiedostoista ilmeni että öljylasku oli mennyt kuten olin näpytellyt mutta olin näpyttänyt 953 € kun piti olla 963 €.

Tilasin öljymme netistä, ja maksoin netissä, eikä mikään automaatti vastannut Teboilin kirjanpidosta sähköisesti että hei ukkeli, kymppi puuttui! Ei, homma annettiin heti kirjeen sävystä päätellen naapurinmaan tehoperijöille. Firma on toki (naamioitu) suomalaiseksi.

Maksoin sormet pelosta täristen nopeasti tämän puuttuvan kympin ja perintäkulut 5€.

Varokaa siis että maksatte erääntyvät laskunne oikein, muuten iltakävelynne pimeillä kujilla saattaa kohdata kansainväliseen tyyliin tehtyjä perintätoimia, joihin eräässä naapurimaassamme kuuluu mm. väärinajattelijoiden teloituksia .-(

2 kommenttia:

Pasi Hirvonen kirjoitti...

Tarkkana pitää olla! Ja ajoissa. Kun yritimme (9 henkeä) päästä paluu lennolle erään turkkilaisen yhtiön koneeseen, sanottiin, että kone on ylibuukattu ja kaksi kuukautta aiemmin ostetuista lipuista ei ole mitään iloa koneeseen pääsyn suhteen.

Niinpä jäimme Istanbuliin. Minä pääsin seuraavana päivänä erään toisen kanssa pois, loput kolme päivää myöhemmin.

Jotain kuvaa sekin, että uudelleen hankinttu lippu (eräs suomen valtio-omisteinen yhtiö) Istanbulista Helsinkiin maksoi 193 euroa. Nyt olen matkannut muutaman kerran töihin Helsinkiin kotikaupungista samaisen yhtiön hoitamana, ja hinnat ovat vaihdelleet 225-240 euron välillä.

Onneksi täältä on niin pitkä matka pääkaupungin "iloihin".

Pari kuvaa löytyy pasihirvonen.blogspot.com.

PS. Rakikin on parempaa kuin Olvi... :)))

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Olvi on joskus hieman vetisen makuista, totta. On se silti saunassa ja sen jälkeen kurkusta alas hivellyt. Laitilan Kukon lisäksi kai ainoa kotimainen olut tätänykyään. Lopettivat Porin Panimon. Lapin Kullan Torniossa. Painokuut itse pääomiensa optiolisineen sinne minne suomalaisten muutkin rahat viedään; Katainen vielä suu korvissa virnuillen.

Tuo Teboil saa minun puolestani tästä eteenpäin hakea Pyhä-Pietarilaisille-tappajagorilloilleen muita kohteita.

Tuo Turkin tilanne kai tulee sekin direktiivien mukaisiksi kun ottavat senkin tähän EUn rahanjako-rinkiin mukaan.

Muutenkin ottaa ylipäätään tänään päähän.