perjantai 13. toukokuuta 2011


Värikäs perhe
potretissa onnessaan
€urosta poissa


Perhepotretti on Hyde Parkissa, Lontoossa. Siinä viisaassa maassa joka ei mennyt €uromiinaan.

4 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Jaa, kommenttini on häipynyt täältä. Enkä edes enää muista mitä sanoin, paitsi että niin britit ovat aika kaukokatseista ja fiksua väkeä.

Ja norjalaiset ja islantilaiset ja ruotsalaisetkin, sikäli siis ruotsalaiset, että eivät menneet rahaliittoon.

Sitten nyt tulee mieleeni että ehkä EU koettiin lähinnä puolustusliittona Venäjän varalle?

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Räpsytin tänne pitkän ja viisaan vastaukseninkin, mutta Bloggerin senrori pahoitteli että voi toteuttaa sitä...

Olkoot.


Tuota patsasta hiukan kehuin, ja Mataleenan blogissa olevaan Rooman rekkarissa olevan Fiatin puristukseen ja taannoiseen Venäjän Shirinivoskin uhosta laajentaa Venäjä-CCCP Intian mereltä Tenoon, vai miten se meni.

Sitä taustaa vasten oli helppo äänestää EUn turvaa.

Tää Blogin kommenttikoukerot alkaa ottaa pannuun.

Ripsa kirjoitti...

Juhani,
sun täytyy nyt vain oppia kopsaamaan jok'ikinen kommenttisi! Tässä ei nyt enää muu auta.

Tuo uppo-onnellinen brittiperhe on vissiin suojassa siellä muovinsa alla.

Mutta kerros nyt minkälaiset fillarin renkaat sulla on? Meillä on tietysti sama ongelma kuin sielläkin ynnä lisäksi vielä monien viikonloppupyhien rikotut vodka- ja kaljapullot kaduilla, joilla ne kiiltelevät jos ehtii huomata.

Katson vielä Mataleenankin...

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Pistosuojatut polkupyörän renkaat tuntuvat olevan vaan vähän paksummat; eli hiekoitussepeli, joka on murskaamossa silputtu niin että suuri osa sitä on pistimen teräviä särmikkäitä renkaiden pistäjiä ei uletu päällysrenkaasta herkkään ydinkumin reijittämiseen...

Otti päähän kun joka kerta kun kävin fillarilla Raunistulasta Nummenpakalle niin seuraavana aamuna rengas tai renkaat vuoronperään olivat alapuolelta tyhjiä. Yläpuolen tyhjällä ilmalla ei voi pyöräillä.

Siitä voisi vetäistä USA-vetoisen julkista taloutta murskaavan talouspolittisen mantrankin?

Sisältö Suomen tulevaan hallitusohjelmaan, jonka amerikkalainen hallitusohjelmia "myyvä" yritys lienee jo meille valmiiksi kirjoittanutkin?

Mietin tuota isoa Maailmanpankin vahtimaa mallia että julkinen talous on se pöpö joka estää esim. Lehman Brothersin tapaisten Oikealla Puolella Maailmaa ja oikeassa olevien sijoitusyhtiöiden tolkutonta koko maailman globaalia rahastusta...

Mitä tilalle? CCCP kaatui älyttömiin sotamenoihinsa. USAn vastaavat pönkittävät sisäistä BKT kasvua, mutta kasvattaako oman sisäisen aseteollisuuden tuotantovoitot oikeasti kestävää kehitystä. Ja kenen kehitystä.

Minä kuulun hiljaa epäilevien joukkoon.

Mitä on tapahtunut? Argentiinan taannoista romahdusta voisi tutkia paremmin? mm. Japanin malli on ovela, he ovat korviaanmyöten veloissa mutta velka on otettu omilta. Mielenkiintoinen kuvio. Ja jos ja kun Japanissa inflaatiohana(kin) hiukan vuotaa niin hoitaako se osaltaan suurta valtion velkaa pienemmäksi? (Hoitaa.)

Lehman Brothersin tapaistan suurrosvojen toimintaa pitäisi katsella vähän tarkemmin?

Osakeyhtiöt eivät anna firmojensa kehittyä talouslaineissa; osakkeenomistajille (usein ulkomaisille!) pitää taata suhteettomat osinkotuotot vaikka firmalla olisi tarve välillä vähän satsata itseensäkin.

Jos yksi kvarttaali menee perseelleen niin firma lopetetaan, etenkin jos samalla toimialueella on muualla paremmin omistajien tahtoa tahkova rahanpesukone...

Kemijärvi? Turussa joku leipomoketju ajetaan alas, ei tappion takia, vaan kun se tuottanut TARPEEKSI voittoa. Meidän perhe lopetti sen firman leivät; Turussa on muutamia pikkuleipomoita jotka ovat kotimaisia, omasta työstään eläviä puurtajia, ja kaiken lisäksi heidän leipänsä on meidän makuunkin.

En lietso uutta globaalia vähäväkisten vallankumousta; uskon että siihen on jossain vaiheessa ryhdyttävä, se syntyy juuri näillä tempuilla? Ihan itsekseen; muutama syrjäytynyt työkykyinen nuori löytää toisen päähän potkitun, neljännnen, kahdeksannen, jne.

Siinä sitä on parantavaa maailmantalouden syöpälääkettä?

Nimittäin talousmalli jota esim. Lehman Brothers noudatti, (ja joka malli on edelleen IMF.n innostavan henkisen tuen malli?) on selvästi talousmaailman syöpä; globaalirosvoukselle ei ole tolkkua. Sen ahneus kaksinkertaistuu ei vuosittain vaan kvarttaaleittain.

Ei se johda kuin tuhoon?

Omituisen hempulisti esim. Euroopan pankit ovat suojautuneet?

Ranskassa kansa kaivoi omatoimisesti katukivet ja rakensi niistä barrikadeja.

Missäs ne nyt ovat?

Nyt ranskalainen pääpankkirosvo raiskailee muina miehinä alamaisia, vaikka hänellä olisi varaa maksaakin lähes julkisista haluistaan. ?-(

Sanaa pervo en käyttäisi, kyseessä lienee meillä Suomessakin erään turkulaisen harrastuksista?

Äh. Mutta parempiko raiskata joku kohde kuin rosvoa puolen Euroopan kansalaisten rahat?

Ps. Niitä pistosuojattuja renkaita Turussa myy Nummen Pyörä Oy.
Porissakin Itäpuiston Fillari oy (nimeä en muista, mutta sinnepäin?)
jne.

Rahalla saa ja polkupyörällä pääsee; ilmaa vaan renkaiden alapuolisiinkin osiin!